Βίτσας: Δεν γνωρίζω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχει σε ΜΚΟ – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν έχω καμία ΜΚΟ υπόψη μου στην οποία συμμετέχει κάποιο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο επικεφαλής του Συντονιστικού για το προσφυγικό, Δημήτρης Βίτσας μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια ο κ. Βίτσας συμπλήρωσε ότι «μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος να ωθεί σε πράξεις που δημιουργούν μεγάλες δυσκολίες, δεν γνωρίζω». Παράλληλα, όσον αφορά την αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι «θα αδειάσει πριν από το Πάσχα».

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για να προστατευτούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από «τις διάφορες ομάδες που αναπτύσσονται», ενώ σημείωσε ότι «δεν χρειάζεται μαζί με τα ξερά να κάψουμε και τα χλωρά», τονίζοντας το σημαντικό έργο που προσφέρουν ΜΚΟ και εθελοντές αλληλέγγυοι στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Σημείωσε, πάντως, ότι αυτό το διάστημα γίνεται καταγραφή των ΜΚΟ που δρουν στο πεδίο και πρόσθεσε: «Μερικές φορές χρειάζονται τεράστιες δυνάμεις για να ελέγξεις ποιος είναι πραγματικά αλληλέγγυος και ποιος είναι “πονηρός” ή πάει να κάνει πράξη την ιδεολογία του, βάζοντας σε κίνδυνο τους πρόσφυγες».

Υποστήριξε πως «το ζήτημα των κέντρων φιλοξενίας έχει να εμφανιστεί στην Ελλάδα από τη μικρασιατική καταστροφή» και υπεραμύνθηκε του έργου που παράγουν Αστυνομία και ‘Ενοπλες Δυνάμεις.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

 

 Διαβάστε επίσης:

Οι ΜΚΟ της… «κονόμας»

Ποιους συνάντησε ο Βίτσας στη Νέα Υόρκη – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ