ΒΙΝΤΕΟ-Βούτσης: Το καντήλι της κυβέρνησης σας έχει τελειώσει

ΒΙΝΤΕΟ-Βούτσης: Το καντήλι της κυβέρνησης σας έχει τελειώσει

«Δεσμευόμαστε ότι η κυβέρνηση της αριστεράς θα αποκαταστήσει πλήρως τα κοινωνικά πολιτικά δικαιώματα και τις συνταγματικές εγγυήσεις του λαού μας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

«Δεσμευόμαστε ενώπιων σας ότι η κυβέρνηση της αριστεράς θα αποκαταστήσει πλήρως τα κοινωνικά πολιτικά δικαιώματα και τις συνταγματικές εγγυήσεις του λαού μας», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

«Σήμερα ζει ο λαός μας μια απαράδεκτη συστηματική προσπάθεια για να μπει η δημοκρατία μας στην φορμόλη, στην τεχνητή αναπνοή, στο εκτελεστικό απόσπασμα».

Ο Ν. Βούτσης, χαρακτήρισε ως «επιχείρηση πολιτικής αποσταθεροποίησης και έκνομη ενέργεια το μαύρο στην ΕΡΤ», ενώ σχολίασε ότι «η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει εκδοθεί, 5 μήνες μετά το μαύρο».

«Θα ασκήσουμε μέσα και έξω από τη βουλή όλα τα συνταγματικά μας δικαιώματα», είπε ακόμα ο κ. Βούτσης και σχολίασε ότι «το ζητούμενο για τη δημοκρατία ήταν και είναι πάντα η σύνθεση, συνύπαρξη, η συνλειτουργεία».

«Καλλιεργήσατε την ατζέντα του ρατσισμού και μετά θέλετε να εμφανιστείτε ως αρχάγγελοι της κάθαρσης», είπε αναφερόμενος στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της Χρυσής Αυγής και συνέχισε:

«Έτσι δεν σώζεται η χώρα γιατί δεν υπάρχει χώρα χωρίς λαό. Αυτή τη σωτηρία δεν μπορεί παρά να την διαμορφώσει μια ευρύτατη κυβέρνηση με κορμό την αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κλείνοντας, ο κ. Βούτσης είπε ότι «το παραμύθι για το δήθεν τέλος του μνημονίου, δεν έχει ευτυχές τέλος. Έχει μόνο δράκους και σκελετούς στις ντουλάπες της σημερινής εξουσίας. Ελάχιστη δέσμευση η κατάργηση του μνημονίου. Το καντήλι της κυβέρνησης σας έχει τελειώσει, ο λαός θα το σβήσει».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ