ΒΙΝΤΕΟ-Τσούκαλης:Θα στηρίξουμε την τήρηση των κόκκινων γραμμών

Τσούκαλης:Θα στηρίξουμε την τήρηση των κόκκινων γραμμών

 

Η ΔΗΜΑΡ θα στηρίξει την κυβέρνηση να τηρήσει τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει απέναντι στην τρόικα, σε αντίθετη όμως περίπτωση δεν θα είναι δίπλα της, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

 

¨”Εάν δεν δώσουν απάντηση αμέσως στον έλληνα πολίτη στις δύσκολες στιγμές που έρχονται και εάν δεν τηρήσει τις κόκκινες γραμμές που έχε θέσει μέχρι τώρα απέναντι στην τρόικα για βασικά αυτονόητα ζητήματα δεν έχουμε ελπίδα ως χώρα. Εμείς σαν ΔΗΜΑΡ, σε αυτό τον αγώνα που δίνει η κυβέρνηση να τηρήσει τις κόκκινες γραμμές θα βοηθήσουμε , θα είμαστε δίπλα. Δεν θα είμαστε δίπλα αν η κυβέρνηση φανεί έστω και κάποια στιγμή ότι αυτές τις κόκκινες γραμμές δεν είναι διατεθειμένη να τις στηρίξει” τόνισε ο κ. Τσούκαλης στην τοποθέτησή του κατά την συζήτηση του προυπολογισμού, τον οποίο όπως είπε δεν ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ, παραπέμποντας στα όσα ανέφερε νωρίτερα η εισηγήτρια του κόμματος.

 

Ο κ. Τσούκαλης έκανε λόγο για υποβάθμισης της συζήτησης λόγω της τριήμερης απουσίας από την αίθουσα του υπουργού Οικονομικών. “Και αυτή τη στιγμή κανείς από το επιτελείο δεν είναι παρών. Και όπως καταλαβαίνεται οι απαντήσεις επί του προϋπολογισμού πρέπει να είναι πολιτικές και όχι λογιστικές” σημείωσε.

“Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, όπου πρέπει να προσδιορίσει ποιες πολιτικές θα ακολουθήσει για το επόμενο διάστημα και κυρίως ποιες κόκκινες γραμμές πρέπει να θέσει ενόψει της νέας περιόδου που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα. Ο λόγος μας θα έπρεπε να εστιάζεται στον απολογισμό του προηγούμενου χρόνου¨” επισήμανε.

Ο κ. Τσούκαλης αναφέρθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα, λέγοντας ότι η ΔΗΜΑΡ θα έπρεπε να ήταν η  πρώτη που θα πανηγύριζε “γιατί στις περυσινές διαπραγμάτευσεις ένας από τους κύριος όρους που είχαμε θέσει ήταν η ρήτρα αντικατάστασης. Ότι κάθε φορά που θα υπάρχει πλεόνασμα το 70% θα διατίθεται σε κοινωνικούς και άλλους σκοπούς. Αυτή ήταν δική μας πρόταση. Ακούγοντας για πλεόνασμα θα έρπεπε να πανηγυρίζουμε. Αλλά άλλο να το αποτυπώνεις το πλεόνασμα λογιστικά και διαφορετικό να λες ότι είναι βιώσιμο. Μακάρι να είναι, αυτό θα το κρίνει η αξιολόγηση του Απριλίου” υπογράμμισε.

 

Τέλος, αναφέρθηκε,σε μια λεκτική αντιπαράθεση που είχε με τον κ. Στουρνάρα τον περασμένο Αύγουστο, όταν σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλή ο υπουργός Οικονομικών είχε πει ότι είχαμε διανύσει τα 2/3 της διαδρομής και ότι ο λογαριασμός βγαίνει. “Ακριβώς αυτό με τα 2/3 της διαδρομής το ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, το ανέφερε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013, δηλαδή το Δεκέμβριο του 2012. Και το ερώτημα που θέτει ο απλός Έλληνας που περιμένει να δει ένα φως στο του τούνελ είναι από πέρσι μέχρι σήμερα δεν έχουμε διανύσει ούτε ένα μέτρο;” τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ