ΒΙΝΤΕΟ-Το χρονικό των συλλήψεων

ΒΙΝΤΕΟ-Το χρονικό των συλλήψεων

Μπαράζ συλλήψεων βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε υπό άκρα μυστικότητα χθες τα ξημερώματα, μετά από το σύνθημα των δικαστικών και αστυνομικών αρχών.

Αργά το βράδυ, οι αρμόδιες αρχές είχαν πολύωρη σύσκεψη και προχώρησαν σε «σιωπητήριο» προκειμένου να μην «διαρρεύσει» η επιχείρηση σύλληψης των στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Έτσι, λίγο μετά τις 6 το πρωί του Σαββάτου, τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ., παρουσία 9 εισαγγελέων, κατευθύνθηκαν στις διευθύνσεις που είχαν, προκειμένου να συλλάβουν το γενικό γραμματέα και βουλευτές της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι αστυνομικοί μάθαιναν τα ονόματα των προσώπων που θα έπρεπε να συλληφθούν μόλις λίγα λεπτά πριν χτυπήσουν το κουδούνι.

Σε μία πολύωρη και ευρεία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, οι αστυνομικοί με τα εντάλματα στο χέρι ξεκίνησαν πρώτα από το σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου στην Πεύκη. Όταν οι αστυνομικοί χτύπησαν το κουδούνι εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής. Τότε ο αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής φέρεται να του είπε: «Αντιτρομοκρατική. Ήρθα να σας συλλάβω κύριε Μιχαλολιάκο. Έχετε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ζήτησε λίγο χρόνο προκειμένου να ντυθεί και δεν προέβαλε καμία αντίσταση, αν και φέρεται να ήταν αμήχανος από την εξέλιξη αυτή. Στη συνέχεια το τζιπ της Αντιτρομοκρατικής ανέβηκε αντίθετα την οδό Δημητσάνας και οδήγησε τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής στη ΓΑΔΑ και τα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής του 12ου ορόφου.

Οι αρχές ερεύνησαν την οικία του Νίκου Μιχαλολιάκου και βρήκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και μία κυνηγετική καραμπίνα, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί και ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής τα κατείχε παράνομα. Επιπλέον βρέθηκαν πλήθος φυσιγγίων κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, 43.100 ευρώ και υπολογιστές και USB, που απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για διερεύνηση.

Την ίδια στιγμή τα κλιμάκια των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στο σπίτι του Ηλία Κασιδιάρη στο Πικέρμι και του Γιάννη Λαγού στον Πειραιά. Και οι δύο επιβιβάστηκαν στα τζιπ των αστυνομικών και μεταφέρθηκαν στις 8 το πρωί στην ΓΑΔΑ. Οι αστυνομικοί τους εξήγησαν ότι αντιμετωπίζουν κατηγορίες συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση μετά από την έρευνα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Περίπου στις 10:30 έκανε την εμφάνιση του στη ΓΑΔΑ και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης με τις ίδιες κατηγορίες. Αμέσως μετέβη στον φρούραρχο και του είπε σε ειρωνικό τόνο: «Πείτε στους Κλουζώ της Αντιτρομοκρατικής ότι ήρθαν σε λάθος διεύθυνση. Μπορείτε να τους ειδοποιήσετε για να παραδοθώ;». Τότε ο φρούραρχος ειδοποίησε την Αντιτρομοκρατική. Όταν αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής παρέλαβε τον Ηλία Παναγιώταρο ο βουλευτής φέρεται να συνέχισε με ειρωνικό ύφος και είπε: «Ήρθατε σε λάθος διεύθυνση βρε παιδιά. Μετακομίσαμε πριν λίγο καιρό. Δεν το ξέρατε;». «Δεν πειράζει κύριε Παναγιώταρε. Να είστε σίγουρος ότι θα σας βρίσκαμε» φέρεται να απάντησε ο αξιωματικός Αντιτρομοκρατικής.

Στις 12:30 το πρωί, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης, Νίκος Κούζηλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Ευστάθιος Μπούκουρας και Δημήτρης Κουκούτσης μετέβησαν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να ενημερωθούν για το τι είχε συμβεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν να δουν τους συλληφθέντες βουλευτές αλλά δεν τους επιτράπηκε η επικοινωνία.

Το μεσημέρι και ενώ οι αρχές αναζητούσαν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μίχο εκείνος εμφανίστηκε μόνος του στη ΓΑΔΑ. Εμφανώς εκνευρισμένος δεν επέτρεπε στους αστυνομικούς να του μιλήσουν και έσπευσε στην είσοδο του κτιρίου. Λίγο πριν παραδοθεί είπε: «Ήρθα μόνος μου, ζήτω η δημοκρατία».

Νωρίτερα, οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Αρτέμιος Ματθαιόπουλος και Μιχάλης Αρβανίτης λίγο έλειψαν να πιαστούν στα χέρια. Ο καβγάς ξεκίνησε όταν ο Αρτέμιος Ματθαιόπουλος απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφου του BBC στα αγγλικά. Αυτό φαίνεται ότι έκανε έξω φρενών τον Μιχάλη Αρβανίτη που του ζήτησε με έντονο ύφος να μιλάει μόνο στα ελληνικά.

 

Πηγή: real.gr 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ