Βίντεο-Οι δηλώσεις Σαμαρά από τις Βρυξέλλες

Βίντεο-Οι δηλώσεις Σαμαρά από τις Βρυξέλλες

Ικανοποιημένος για τη συμφωνία που επετεύχθη για τον κοινοτικό προϋπολογισμό στις Βρυξέλλες εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαράς, σε δηλώσεις του μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

“Κάναμε το καλύτερο διαπραγματευτικά”, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η Ελλάδα σε πρώτη φάση κατάφερε να εξασφαλίσει πάνω από 14,5 δισ. μόνο από το καινούργιο ΕΣΠΑ.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα πάρουμε 1,8 δισ. επιπλέον, για την αγροτική ανάπτυξη, ενώ είναι πιθανό να πάρουμε άλλα 2 δισ. ευρώ το 2016 από το νέο ΕΣΠΑ.

“Με δική μας επιμονή πέρασε τροπολογία, που προβλέπει να αναθεωρηθούν τα ποσά για την Ελλάδα λόγω της κρίσης”, ανέφερε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι πετύχαμε την αύξηση των διαθέσιμων πόρων εν συγκρίσει με την αρχική πρόταση, αλλά και την μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι με πρωτοβουλία της Ελλάδας πετύχαμε την διάθεση ενός κονδυλίου για την νεανική ανεργία συνολικά στην Ευρώπη.

“Πρέπει κανείς να παραμένει ανήσυχος για την πορεία της ΕΕ”, κατέληξε ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία “μας ενισχύει ψυχολογικά”.

 

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ