ΒΙΝΤΕΟ-Μαρκογιαννάκης:Θα με έλεγαν πάπα εάν…

ΒΙΝΤΕΟ-Μαρκογιαννάκης:Θα με έλεγαν πάπα εάν…

 

Πυρά κατά του ΣΔΟΕ με αφορμή την καθυστέρηση του πορίσματος για τους τέσσερις συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι εάν η Προανακριτική Επιτροπή βγάλει πόρισμα χωρίς την έκθεση του ΣΔΟΕ θα τον χαρακτηρίσουν… πάπα!

 

“Παρά το γεγονός ότι η λειτουργία της Επιτροπής δεν έγινε κάτω από ειδυλλιακές συνθήκες , εντούτοις ανεδείχθησαν σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας για το μέλλον. Για άλλη μια φορά ανεδείχθη ότι είναι μέγα λάθος να ασχολείται το κοινοβούλιο με την έρευνα αξιόποινων πράξεων που φέρονται ότι έχουν τελέσει τα μέλη της κυβέρνησης. Είναι δουλειά της δικαιοσύνης”, είπε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης απαντώντας στον Απόστολο Κακλαμάνη.

Ο πρόεδρος της Προανακριτική Επιτροπής έκανε και σύγκριση με την Κύπρο :

“Στην Κύπρο αυτή τη δουλειά  την κάνουν δικαστές και όχι βουλευτές. Και η διαφορά είναι τεράστια ως προς τον τρόπο που λειτουργούν, με την έννοια της αντικειμενικότητας. Και επίσης η απειρία ή η υπερβολική προσπάθεια ανάδειξης της αλήθειας οδηγεί στο να χρονοτριβεί η επιτροπή”.

 

“Καθυστερεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ πάρα πολύ και παρά το γεγονός ότι οι πιέσεις που ασκούνται είναι πάρα πολύ μεγάλες”, τόνισε και διερωτήθηκε:

 “Αυτή τη στιγμη υπάρχουν χιλιάδες ονόματα που φέρεται να έβγαλαν χρηματα στο εξωτερικό. Υπάρχουν λίστες Λιχνεστάιν, Λαγκάρντ και τόσες άλλες. Υπάρχουν τόσες εκκρεμότητες που εάν για κάθε μια περίπτωση το ΣΔΟΕ θέλει το χρόνο που χρειάζεται για τους τέσσερις επίμαχους λογαριασμούς (σ.σ. συγγενών Παπακωνσταντίνου), τότε θέλουμε κάποιους αιώνες για να γίνει ο έλεγχος”.

 

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε θα ήταν τραγέλαφος να έβγαζε η επιτροπή πόρισμα και να χαρακτηρίσει μία πράξη ως πλημμέλημα ή κακούργημα, χωρίς το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

“Αν με έχουν χαρακτηρίσει μέχρι τώρα που κάνω το καθήκον μου με θρησκευτική ευλάβεια ως πατριάρχη του κουκουλώματος, θα με χαρακτήριζαν πάπα. Γι’ αυτό το λόγο και θα υποστούμε τη χρονική ταλαιπωρία”, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ