ΒΙΝΤΕΟ-Κόντρα Βορίδη-Φίλη για το μνημόνιο

ΒΙΝΤΕΟ-Κόντρα Βορίδη-Φίλη για το μνημόνιο

Άναψαν τα αίματα μεταξύ του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και του διευθυντή της εφημερίδας «Αυγή» Νίκου Φίλη κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου “στον ενικό”.

“Τον Σεπτέμβριο εξαγγείλατε έξοδο από το μνημόνιο, χαρωπά κιόλας. Και έκτοτε όχι μόνο δεν βγήκαμε, ούτε θα βγούμε, αλλά θα φάμε και memorandum” είπε ο κ. Φίλης.

“Παρακολουθήσατε το Eurogroup; Τελείωσε το μνημόνιο κ. Φίλη. Βρείτε την επόμενη κασέτα” απάντησε ο κ. Βορίδης.

“Θα επανέλθουν οι μισθοί εκεί που ήταν; Θα επανέλθουν οι συντάξεις εκεί που ήταν; Θα επανέλθει η δημόσια περιουσία εκεί που ήταν; Το μνημόνιο είναι καθεστώς. Εμπεδώνεται από τη δική σας πολιτική. Μόνο αν υπάρξει πολιτική ανατροπή με εκλογές θα μπορέσει να υπάρξει αλλαγή αυτού του πράγματος” ανταπάντησε ο διευθυντής της Αυγής.

“Πρέπει να σας το ξαναπώ δυνατά να το ακούσετε, να το καταλάβετε. Το μνημόνιο τελείωσε. Πρέπει να πάτε στο επόμενο κλικ τώρα. Ελάτε να συζητήσουμε για πολιτικά ζητήματα . Πάει το μνημόνιο τελείωσε” επανέλαβε ο υπουργός Υγείας.

“Λέγεται memorandum τώρα. Για μεταφράστε το εσείς στα ελληνικά που ξέρετε καλά αγγλικά ως κολεγιόπαιδο. Τι σημαίνει memorandum; Ποιο μνημόνιο τελείωνει; Ξηλώνετε έστω και ένα μέτρο του μνημονίου;” ανέφερε ο κ. Φίλης.

“Εσείς απ’ ότι κατάλαβα δεν θέλετε ούτε την προληπτική γραμμή στήριξης” σημείωσε ο κ. Βορίδης ρωτώντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχη Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη. 

“Δεν θέλουμε” απάντησε ο κ. Σταθάκης.

“Μπορείτε να μας πείτε πως θα πάτε στις αγορές; Μόνοι σας;” συνέχισε.

“Βεβαίως” του είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Την προηγούμενη φορά που σας άκουσαν οι αγορές να το λέτε ανέβηκαν τα spreads και πήγαν στο Θεό. ‘Αρα λοιπόν πως θα πάτε;” κατέληξε ο κ. Βορίδης.

 

Δείτε το βίτνεο από το STAR

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ