ΒΙΝΤΕΟ-Η απάντηση του Αθανασίου στον Καπερνάρο για τη SIEMENS

ΒΙΝΤΕΟ-Η απάντηση του Αθανασίου στον Καπερνάρο για τη SIEMENS

 

Στην ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου,

αναφορικά με το θέμα της SIEMENS και την απόφαση του γερμανικού κράτους, απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Χαρακτηρίζοντας τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, «”μέγα άντρα”, που εξευτέλισε ένα διάστημα το πολιτικό σύστημα της χώρας», ο κ. Καπερνάρος σημείωσε ότι η απόφαση του γερμανικού κράτους που τον καταδίκασε, ανέφερε ότι «ο σκοπός του στην Ελλάδα, ήταν να προωθήσει τις πωλήσεις της γερμανικής εταιρείας SIEMENS A.E. δωροδοκώντας τα δύο δεσπόζοντα πολιτικά κόμματα, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, κυρίως το ΠΑΣΟΚ».

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων απεύθυνε ερώτηση στον υπουργό λέγοντας του αν έχει λάβει τις σχετικές αποφάσεις του Ειρηνοδικείου του Μονάχου και «αν ναι,  για ποιο λόγο δεν έχει επιληφθεί του θέματος η ελληνική δικαιοσύνη προκειμένου να τιμωρηθούν όσοι κριθούν ένοχοι». Επίσης, «αν έχει διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί με πόσα χρήματα δωροδοκήθηκαν τα δύο κόμματα».

«Η απόφαση του Ειρηνοδικείου του Μονάχου, έχει τεθεί υπόψη της δικαιοσύνης. Τα αναφερόμενα τα γνωρίζουν οι δικαστές και τα αξιολογούν», ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «διενεργείται κύρια ανάκριση καθώς έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κατά του Θεόδωρου Τσουκάτου».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «αν από τις έρευνες προκύψουν αδικήματα και για άλλους εμπλεκόμενους, η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της».

Ο Βασίλης Καπερνάρος ανέφερε στον υπουργό Δικαιοσύνης ότι «ο Θεόδωρος Τσουκάτος, ομολόγησε το αδίκημα» και όπως σημείωσε «όλοι περιμένουν να δουν ποιοι στο ΠΑΣΟΚ πήραν το ένα εκατομμύριο που ομολόγησε ο κ. Τσουκάτος ότι πήρε από τη SIEMENS».

«Εγώ σας ρωτώ τι έχει γίνει με το θέμα του Κώστα Γείτονα, διότι το γερμανικό δικαστήριο δεν αναφέρεται στο Τσουκάτο, αναφέρεται σε εκείνον και επ’ αυτού δεν απαντήσατε», τόνισε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Όλα αυτά τα γνωρίζει η Βουλή. Συστήθηκε εξεταστική  επιτροπή που κλήθηκαν οι ταμίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τα πορίσματα είναι στη διάθεση όλων. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος ήταν ως βουλευτής της ΝΔ μέλος της επιτροπής», απάντησε ο Χαράλαμπος Αθανασίου και ζήτησε « να περιμένουμε τα πορίσματα της δικαιοσύνης».

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ