ΒΙΝΤΕΟ-Εκλογές πριν από τον Νοέμβριο θέλει ο Καμμένος

ΒΙΝΤΕΟ-Εκλογές πριν από τον Νοέμβριο θέλει ο Καμμένος

 

Την εκτίμηση ότι στην επόμενη Βουλή δεν θα υπάρχουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ενώ θα υπάρχουν οι δυνάμεις εκείνες που θα συνεργαστούν για το σχηματισμό κυβέρνησης, εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ.

“Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στην επόμενη Βουλή. Θεωρώ, δηλαδή, ότι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έχουν τελειώσει την αποστολή τους και, πάντως, την Κυριακή το βράδυ των επόμενων εκλογών δεν θα υπάρχουν στο πολιτικό σκηνικό.Θα δημιουργηθούν δυνάμεις τέτοιες από τον ελληνικός λαό που μπορούν να οδηγήσουν σε μία δημοκρατική κυβέρνηση που θα αναλάβει την εθνική ανασυγκρότηση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε εκεί”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος. 

Παράλληλα εκτίμησε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα πριν από τον Μάρτιο του 2015 και ο ίδιος επιθυμεί να γίνουν πριν από το Νοέμβριο του 2014, επειδή την 1η Νοεμβρίου καταργείται το “βέτο” στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία και τα εθνικά θέματα της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση “λειτουργεί παράνομα, αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά” και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει πιέσεις σε βουλευτές προκειμένου να ψηφίσουν πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως τέτοια μορφή πίεσης δεν απέκλεισε να είναι και η αποκάλυψη για τον σύζυγο της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη.

Σε ότι αφορά τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. ο κ. Καμμένος είπε ότι δεσμεύονται από ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος να μην ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν κάποιος παραβεί την απόφαση θα υποστεί κυρώσεις” είπε εκφράζοντας την ελπίδα ότι δεν θα βρεθεί “προδότης” και μεταξύ των βουλευτών που αποχώρησαν από τους ΑΝ.ΕΛ.

 

“Η γαλάζια πολυκατοικία έχει καταληφθεί από αρουραίους”

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έθεσε και τις “κόκκινες γραμμές” για τη συμμετοχή του κόμματος σε πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ορισμένες από αυτές έχουν να κάνουν με τα εθνικά θέματα (παραμένει η θέση για την ονομασία της ΠΓΔΜ, όπως είχε διαμορφωθεί στη σύσκεψη υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, “όχι” σε σχέδιο τύπου Ανάν για το Κυπριακό), με τη “βίαιη μείωση της φορολογίας”, που τη θεωρεί απαραίτητη, την αντίθεση στο γάμο μεταξύ ομοφύλων, τον διαχωρισμό του Κράτους από την Εκκλησία.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επιστροφής ή συνεργασίας με τη Ν.Δ. απάντησε αρνητικά και σημείωσε χαρακτηριστικά: “Η γαλάζια πολυκατοικία έχει καταληφθεί από αρουραίους. Έχουν μπει οι μισοί νεοναζιστές οι οποίοι εκθείαζαν τους φούρνους που θα έπρεπε να ψηθούν οι μισοί Εβραίοι και σήμερα είναι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Ν.Δ. Έχουν μπει βουλευτές οι οποίοι δεν θα περνούσαν από το κατώφλι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Έβερτ, του Αβέρωφ, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Κώστα Καραμανλή, υβριστές των αρχηγών της Ν.Δ. οι οποίοι έχουν αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν υπάρχει πολυκατοικία. Αυτή τη στιγμή η Ν.Δ. κρατάει μία ταμπέλα. Είναι μία Πολιτική Άνοιξη με προσωπικό ΛΑ.Ο.Σ άνευ Καρατζαφέρη. Δυνατότητες συνεργασίας με αυτούς ούτε υπήρχαν στο παρελθόν ούτε υπάρχουν από την πλευρά μας. Εμείς να συνεργαστούμε με τον κ. Πλεύρη, με τον κ. Καρατζαφέρη και με όλους αυτούς οι οποίοι δεν αποτελούν κομμάτι του δημοκρατικού τόξου; Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα συνεργασίας. Είναι απορίας άξιον πώς κάποια στελέχη της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή εξακολουθούν να στηρίζουν σήμερα την κυβέρνηση Σαμαρά”.

Σε ερώτηση για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο κ. Καμμένος απάντησε ως εξής: “Θεωρώ ότι αποτελεί κεφάλαιο για τη χώρα ο Κώστας Καραμανλής το οποίο προσπαθεί να κάψει με την προεδρία της Δημοκρατίας ο κ. Σαμαράς. Δεν θεωρώ, όμως, ότι αυτή τη στιγμή ο πρώην πρωθυπουργός θα πρέπει να γυρίσει πίσω σε αυτό το βομβαρδισμένο τοπίο που λέγεται Ν.Δ. Δεν μπορεί ο Κώστας Καραμανλής να έχει βουλευτή τον Βορίδη, τον Πλεύρη και τον Γεωργιάδη. Είναι αδύνατον να κάτσει δίπλα από αυτούς που στήσανε την ανατροπή του και βεβαίως αμφισβητούν την πολιτική του”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ