ΒΙΝΤΕΟ-153 “ΝΑΙ” στην κυβέρνηση-Η δήλωση του Πρωθυπουργού μετά την ψηφοφορία

ΒΙΝΤΕΟ-153 “ΝΑΙ” στην κυβέρνηση-Η δήλωση του Πρωθυπουργού μετά την ψηφοφορία

Με 153 Όχι 124 Ναι και 17 παρών απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης.Με απόφαση του Ευ. Βενιζέλου διεγράφη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάκρη καθώς ψήφισε υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Θεοδώρα Τζάκρη καταψήφισε την κυβέρνηση, ενώ από την ψηφοφορία απείχαν ο Μανώλης Γλέζος και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Βγαίνοντας από το κοινοβούλιο ο Πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος: “Εκλογές θα γίνουν το 2016.”

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

 

 

Συνολικά ψήφισαν 294 βουλευτές. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, η Θεοδώρα Τζάκρη, και ανεξάρτητοι βουλευτές υπερψήφισαν την πρόταση ενώ η ΔΗΜΑΡ μαζί με τους ανεξάρτητους βουλευτές Ανδρέα Λοβέρδο, Χρήστο Αηδόνη και Γιώργο Κασαπίδη δήλωσαν «παρών».

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) και Μανώλης Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ) λόγω ασθένειας, ο Μίμης Ανδρουλάκης και οι τρεις προφυλακισμένοι στο Κορυδαλλό βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού:

“Η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη. Περισσότερο ενισχυμένη. Μπροστά στην πορεία μας. Εκλογές το 2016”, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την έξοδό του από το κοινοβούλιο.

 

 Ακούστε την δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όπως μεταδόθηκε από τον Real fm.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ