Βενιζέλος: Στην Ευρώπη σας φέρονται σκανδαλωδώς καλύτερα απ’ ότι σε εμάς – ΒΙΝΤΕΟ

Δυστυχώς η χώρα θέλει νέο δάνειο, νέο μνημόνιο, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, o oποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι βρίσκεται σε απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό μετά από 4,5 μήνες.

“Ο κ. Τσίπρας δεν είπε κάτι καινούριο, κάτι συγκεκριμένο. Ήρθε και επανέλαβε με μεταφυσική βεβαιότητα αυτά που έλεγε προεκλογικά και τις πρώτες μετεκλογικές εβδομάδες ότι όλοι θα υποχωρήσουν μπροστά στη σθεναρή στάση της κυβέρνησης. Γι’ αυτό κάνει τη στροφή των 360 μοιρών. Η πλήρης περιστροφή περί του άξονα που σε ζαλίζει” σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας κατά την συζήτηση στη βουλή για τις διαπραγματεύσεις.

“Αντί να μας πει ο κ. Τσίπρας αν έχει γραμμή ως κυβέρνηση, αν η χώρα έχει προοπτική, έρχεται να μας πει να τοποθετηθεί η αντιπολίτευση. Ο Πρωθυπουργός δεν μας λέει πως κατάφερε να φέρει τη χώρα σε θέση ρουά-ματ, πως κατάφερε να κολλήσει τη χώρα με την πλάτη στον τοίχο. Τι θέλει να του πούμε; Μας έχει πει τι εισάγει στη βουλή; Τι προτείνει στον λαό, ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, κάτι συγκεκριμένο;” τόνισε, ενώ αίσθηση προκάλεσε η φράση του ότι στην Ευρώπη “σας φέρονται σκανδαλωδώς καλύτερα απ΄ότι φέρθηκαν σε εμάς”.

“Υπάρχει κυβέρνηση με άποψη; Υπάρχει σχέδιο; Υπάρχει δεδηλωμένη πλειοψηφία;” διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος,  “δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρας έχει συνειδητοποιήσει το προσωπικό και πολιτικό του δίλημμα”.

“Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου λέγοντας ότι δεν θα δεχθεί υφεσιακά μέτρα με περηφάνια και λεβεντιά, οδήγησε τη χώρα σε ύφεση.  Η κυβέρνηση μπούκωσε την κοινωνία για 4,5 μήνες με ψευτολεβέντικες απειλές” είπε.

“Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε μόνο δύο σκληρά μέτρα του σχεδίου Γιούνκερ. Κατάργηση του ΕΚΑΣ και αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια. Εκτός και αν θέλει να πει ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω από τις 47 σελίδες του κειμένου που εστάλη. Αν δει κανείς όμως το κείμενο και κάνει σύγκριση τότε το email Χαρδούβελη είναι παιδική χαρά σε σχέση με το τρένο του τρόμου που θα είναι η συμφωνία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει παρατήσει τις δεσμεύσεις της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, αποδείχθηκε μια διπλή πολιτική απάτη. “Δόθηκαν εν ψυχρώ ψεύτικες υποσχέσεις προεκλογικά” επισήμανε και παράλληλα έκανε λόγο για μετεκλογική απάτη για δήθεν διαπραγμάτευση ενώ αποδείχθηκε ότι η μόνη διαπραγμάτευση που γίνεται είναι η εσωκομματική.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον Πρωθυπουργού να πει επισήμως ποια είναι η άποψή του για εκλογές και δημοψήφισμα και είπε ότι θεωρεί πως υπάρχει ζήτημα δεδηλωμένης.

“Να ζητήσετε συγγνώμη από λαό για προεκλογικά ψέμματα και μετεκλογικές επικοινωνιακές παραπλανήσεις. Να αποδεχθείτε ρητά το πλαίσιο της δικιάς μας στρατηγικής” συνέχισε ο κ. Βενιζέλος. 

Τέλος, επανέλαβε την πρόταση του για σύσταση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, σημειώνοντας: “Αν έχετε κυβέρνηση και πλειοψηφία στη βουλή τότε εμείς αρκούμαστε να μας ενημερώνετε, να λέμε τη γνώμη μας και να βοήθησουμε στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Είστε έτοιμος να διαλεχθείτε με αντιπολίτευση στη βάση της εθνικής συναίνεσης και στη βάση της αλήθειας;”

 

 

Διαβάστε επίσης

Τα χαμόγελα του Τσίπρα με τον Ξυδάκη και τον Δρίτσα – ΦΩΤΟ

Σαμαράς προς Τσίπρα: Μην γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος της Ελλάδος – ΒΙΝΤΕΟ

Κουτσούμπας: Επώδυνη για τον λαό η συμφωνία

Τσίπρας: Κακιά στιγμή για την Ευρώπη η πρόταση των Θεσμών – ΒΙΝΤΕΟ

Θεοδωράκης: Περιμέναμε μεγαλύτερη ειλικρίνεια από τον Πρωθυπουργό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ