Βενιζέλος στη δίκη Τσοχατζόπουλου: Δωροδοκία μπορεί να συμβεί σε όλα τα επίπεδα

Της Άννας Κανδύλη

«Έχω υποστεί την πολιτική φθορά λόγω αυτής της διαδικασίας. Η ζημία που έχει υποστεί η παράταξη και το κόμμα είναι τεράστια. Το αποτέλεσμα των εκλογών του 2012 κρίθηκε από την ποινική διαδικασία», τόνισε κατά την διάρκεια της κατάθεσής του, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των «χρυσών μισών», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος, επισήμανε σε σχετική ερώτηση, πως «δωροδοκία μπορεί να συμβεί σε όλα τα επίπεδα».

«Σε όλες τις αποφάσεις για δημόσια έργα, σε όλα τα επίπεδα, μπορούν να υπάρξουν δωροδοκίες εάν υπάρχει η ηθική προδιάθεση όσων ασχολούνται με αυτά. Μπορεί αυτό να συμβεί ερήμην των πολιτικών στελεχών ή με την συμμετοχή τους. Με λυπεί για παράδειγμα που για άλλη υπόθεση δικάζονται στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε ακόμη ότι, όταν ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπήρχε περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί ύπαρξης ταρίφας της μίζας.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε του νόμου περί ευθύνης υπουργών επισημαίνοντας ότι «ευτυχώς που υπάρχει το Σύνταγμα διότι αλλιώς, κάθε πολιτική απόφαση μπορεί να μετατραπεί σε ποινική».

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Σημίτης: Διαφωνούσε με τη μείωση δαπανών ο Άκης – Του είχα εμπιστοσύνη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ