Βενιζέλος: Κουβαλάμε τεράστιο ιστορικό βάρος ως ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Κουβαλάμε τεράστιο ιστορικό βάρος ως ΠΑΣΟΚ

 

«Υπάρχει μια μερίδα στη χώρα που ενοχλείται επειδή το χρέος είναι βιώσιμο» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην εσωτερική οικονομική κατάσταση της χώρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε διπλωματικούς και πολιτικούς συντάκτες.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να βγει η Ελλάδα από το Μνημόνιο, να ξαναγυρίσει η χώρα στις αγορές και να πείσει τους συνομιλητές της ότι δεν χρειάζεται νέα δάνεια». Μάλιστα, υποστήριξε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν ανήκει στην αγορά αλλά στα χέρια του ευρω-συστήματος.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «εμείς κουβαλάμε ένα τεράστιο ιστορικό βάρος ως ΠΑΣΟΚ» και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην κυβέρνηση πληρώνοντας βαρύ κόστος, αλλά προέχει η σωτηρία της χώρας.

Αναφερόμενος στη Δημοκρατική Αριστερά είπε: «Εμείς θέλαμε να παραμείνει η ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα και με κουραστικό τρόπο έχουμε κατ’ επανάληψη προτείνει συνεργασία, κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές, κοινή κάθοδο στις εθνικές εκλογές, εφόσον έχουμε τις ίδιες αντιλήψεις και ανήκουμε -υποτίθεται- στον ίδιο χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας».  Ωστόσο, υπογράμμισε ότι έχει επέλθει μια τομή τώρα, που είναι η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

Ενόψει των ευρωεκλογών, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε διαλύεται ούτε κρύβεται αλλά καλεί τους πάντες σε συνεργασία. «Θέλουμε να συγκροτηθεί η ευρύτατη δημοκρατική προοδευτική παράταξη. Και πάλι καλούμε τη ΔΗΜΑΡ να ενταχθεί στο σχήμα αυτό. Αλλά το σχήμα αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μια ιστορία στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και είναι το μόνο μέλος στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να λειτουργούν παρασιτικά σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ» και συνέχισε λέγοντας ότι «εάν ήταν να σκεφτόμαστε πρόσωπα ή κόμματα, η χώρα θα είχε πάει κατά διαβόλου». Τέλος, χαρακτήρισε «άδικο και ανήθικο κάποιοι να παίζουν τους καλούς στις πλάτες τις δικές μας».

Σε ερωτήσεις σχετικά με την απόδραση Ξηρού και πώς αντέδρασαν οι συνομιλητές του στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «εμείς πρώτοι εκφράσαμε την ανησυχία μας για το θέμα» και πρόσθεσε: «Δεν μας είπαν τίποτα πιο έντονο από αυτά που λέμε μόνοι μας». Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι δεν εφαρμόστηκε σωστά ο νόμος και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει πιο αυστηρός για ορισμένες κατηγορίες κρατουμένων, ενώ υπενθύμισε ότι η Ελλάδα συνεργάζεται στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας με όλους τους φίλους και συμμάχους της, τόσο στην ΕΕ όσο και διεθνώς.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ