Βασίλης Λεβέντης: Η σύζυγός του μιλά για τη μάχη που δίνει με τον κορονοϊό

Στους λόγους που ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας στον Alpha η σύζυγός του.

«Δεν το είχε κάνει το εμβόλιο. Το παρέτεινε γιατί είχε ανεβασμένη κρεατινίνη, ανεπάρκεια νεφρών που έλεγαν οι νεφρολόγοι ότι πρέπει να κάνει αιμοκάθαρση, έσπαγαν αγγειάκια στα χέρια του και φοβόταν τις θρομβώσεις και ο φόβος τον έκανε να καθυστερεί να το κάνει. Για θέματα υγείας», δήλωσε η σύζυγος του Βασίλη Λεβέντη που δίνει μάχη στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και πρόσθεσε: «Εμείς στην οικογένεια είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Και η εγγονή μου που είναι 13 ετών. Πάσχει και από σακχαρώδη διαβήτη και έχει πολλές ευαισθησίες».

Σύμφωνα με την ίδια, όλη η οικογένειά του τον παρότρυνε να εμβολιαστεί.

«Μου έλεγε: “Ας περιμένω λίγο ακόμα…”. Είμαι πολύ διακριτικός άνθρωπος, δεν είμαι καταπιεστική και σέβομαι την προσωπικότητα του άλλου, δεν επιβάλλομαι. Είναι σκληρές στιγμές, να μην τις ζει κανένας. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Προσπαθώ. Προσεύχομαι…» πρόσθεσε.

Η περιπέτεια για τον πολιτικό και την οικογένειά του ξεκίνησε την 17η Σεπτεμβρίου, όταν πήγε στον Ευαγγελισμό και έκανε τεστ για κορονοϊό, το οποίο βγήκε θετικό και του είπαν να πάει στο νοσοκομείο, όμως εκείνος προτίμησε να κάνει τη νοσηλεία στο σπίτι με την καθοδήγηση των γιατρών.

«Ο πυρετός ανέβαινε 37, 38… Ήταν με αντιπυρετικό. Πήραμε όλη την αγωγή που έπρεπε να πάρει για τον κορονοϊό, είχε πάρει και οξυγόνο για βοήθεια αν χρειαστεί… Με το οξύμετρο στο χέρι. Όλη τη διαδικασία όπως θα έπρεπε για νοσηλεία στο σπίτι. Το Σάββατο το πρωί έκανε 39 πυρετό. Όταν εγώ είδα το 39 είπα: “Βασίλη φεύγεις για το νοσοκομείο!” Και έτσι πήγε το Σάββατο στο νοσοκομείο. Ήταν η 9η μέρα» σημείωσε η σύζυγός του.

Όπως αναφέρει, ο ίδιος ο Βασίλης Λεβέντης είχε επιλέξει να παραμείνει στο σπίτι και να μην πάει στο νοσοκομείο, από την πρώτη στιγμή που διαγνώστηκε θετικός.

«Εκείνος είχε επιλέξει τη νοσηλεία στο σπίτι. Όλοι του λέγαμε πήγαινε στο νοσοκομείο. Εκείνος είχε επιλέξει τη νοσηλεία στο σπίτι. Από τον Ευαγγελισμό του είχαν πει έλα να κάνει νοσηλεία. Ήταν αρνητικός. Σας λέω τις αλήθειες όπως είναι, δεν προσθέτω ούτε αφαιρώ» ανέφερε.

Τι είπε για την πορεία της υγείας του Βασίλη Λεβέντη στενός συνεργάτης του

Ο στενός συνεργάτης του, Δημοσθένης Δανέλλας τόνισε μιλώντας στο OPEN ότι «ο κ. Λεβέντης δεν είχε κάνει το εμβόλιο. Ήταν θέμα χρόνου. Είχε ολοκληρώσει ένα πλήρες ιατρικό τσεκ από στις αρχές Αυγούστου και ήταν θέμα χρόνου για να διαλέξει ο ίδιος ποιο εμβόλιο θα κάνει» και πρόσθεσε:

«Από τον Δεκέμβριο του 2020 ο κ. Λεβέντης καλούσε τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο και τον προέτρεπε προς αυτή την κατεύθυνση».

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Δανέλλας τόνισε ότι:

«Τελευταία ενημέρωση είναι ότι η κατάστασή του είναι σταθερή πλην κρίσιμη. Οι πρώτες 48 ώρες μετά τη διασωλήνωση είναι πάντα κρίσιμες για οποιονδήποτε ασθενή. Μετά τις 48 ώρες μπορούν να εκτιμήσουν καλύτερα την κατάσταση οι γιατροί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στα δύο τηλέφωνα του προέδρου, στα γραφεία του κόμματος και τα social media υπάρχουν χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης. Έχω δεχτεί μηνύματα και από πολιτικούς αντιπάλους του ότι είναι μαχητής της ζωής».

Βασίλης Λεβέντης: Συγκλονίζει το μήνυμα του γιου του – “Όποιος επιθυμεί ας κάνει μια προσευχή”

Ο γιος του Βασίλη Λεβέντη, Μάριος Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρεται στη μάχη που δίνει ο πατέρας του με τον κορονοϊό στην εντατική του “Ευαγγελισμού”. Μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει “σκληρή” και “άνιση” τη μάχη που δίνει ο πατέρας του με τον ιό, ευχαριστεί τον κόσμο για το ενδιαφέρον, την αγάπη και τη στήριξη και καλεί όποιον το επιθυμεί “να κάνει μια προσευχή”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του γιου του Βασίλη Λεβέντη:

“Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για το ενδιαφέρον, την αγάπη και την στήριξη σας στην σκληρή και άνιση μάχη που δίνει ο πατέρας μου με τον κορονοϊό. Είναι δύσκολες οι στιγμές για την οικογένεια μας και παρακαλούμε να τις σεβαστείτε και να κατανοήσετε την αδυναμία ανταπόκρισης από πλευράς μας. Σύντομα θα επικοινωνήσουμε με όλες και όλους σας.

Όποιος επιθυμεί ας κάνει μια προσευχή”.

Βασίλης Λεβέντης: Τι έλεγε σε πρόσφατη συνέντευξη του για τα εμβόλια

Ο Βασίλης Λεβέντης που δίνει τη “μάχη” του στον Ευαγγελισμό πάσχοντας από κορονοϊό, σε πρόσφατη συνέντευξη του στον τοπικό σταθμό MesogeiosTV, είχε μιλήσει υπερ του εμβολιασμού των πολιτών και υπέρ της επιστήμης.

«Πρέπει να προτείνουμε στον κόσμο να εμβολιαστεί. Αυτοί που σήμερα λένε να μην κάνουμε εμβόλιο είναι κάτι ακροδεξιοί, κάτι αρνητές που μιλάνε για συνωμοσίες, για Σόρος, διάφορες τρέλες που αναγράφονται στο ίντερνετ. Και δεν έχουν κάτι να αντιπροτείνουν; Τι θέλουνε, να πεθάνει ο κόσμος; Εμείς στην Ένωση Κεντρώων συστήνουμε σε όλους να εμβολιαστούν» είχε πει ο Βασίλης Λεβέντης.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είχε προσθέσει πως ο κόσμος οφείλει να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους επιδημιολόγους και να συμβουλεύται τον προσωπικό του ιατρό, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη συγκεκριμένη συνέντευξη «Είναι η επιστήμη που έχει το λόγο. Είναι η ώρα της επιστήμης».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ