Βαρουφάκης στον Realfm 97,8: Είδα ποιος με τραυμάτισε – Έχω χαραγμένο το πρόσωπό του μέσα στο μυαλό μου

«Σήμερα ελπίζω να καταθέσω στον ανακριτή. Θα περιμένω να μιλήσει η δικαιοσύνη και μετά θα τοποθετηθώ» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης για την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Γιάνης Βαρουφάκης: Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο 17χρονος – Αναζητούνται οι υπόλοιποι δράστες της επίθεσης

«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου τους ανθρώπους στον Ευαγγελισμό, ήταν εξαιρετικοί, τους αξίζουν συγχαρητήρια και στήριξη από όλους μας» πρόσθεσε.

«Ήταν 6-7 άτομα και είδα ποιος με τραυμάτισε. Έχω χαραγμένο το πρόσωπό του μέσα στο μυαλό μου και μπορώ να πω ότι δεν ήταν 17χρονος. Ήταν τουλάχιστον 25χρονος και μάλιστα εξασκημένος στην “χειρουργική βία”. Δεν θα υποκαταστήσω εγώ τον ανακριτή ή τον εισαγγελέα ή τους δικαστές ή τους ενόρκους όπως κάνει ο κ. Θεοδωρικάκος, που βγαίνει και λέει ότι τα έλυσε όλα μόνος του, λες και είναι δικαστής και ένορκος και εισαγγελέας και ανακριτής» τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Γιάνης Βαρουφάκης: Έσβησε το βίντεο της επίθεσης ο 17χρονος – Πώς έφτασαν οι αρχές στα ίχνη του

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως «Μου αρέσει να μιλάω για αυτά που ξέρω. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα που ο καθένας έχει άποψη, είτε είναι υπουργός, είτε είναι βουλευτής είτε είναι δημοσιογράφος την ώρα που εξελίσσεται η διαδικασία της δικαιοσύνης, νομίζω είναι μεγάλο πλήγμα για την δικαιοσύνη».

«Θα περιμένω να δω την δικογραφία και μετά θα τοποθετηθώ» σχολίασε.

Βαρουφάκης: Αντίθετα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, εγώ αναρρώνω – Όχι στην αποπροσανατολιστική σπέκουλα

Ακούστε το ηχητικό:

Για τις εκλογές στη σκιά των Τεμπών

«Δεν το βλέπω ως δίλημμα. Δεν είναι ή μιλάμε για τα Τέμπη και τους 57 νεκρούς μας ή μιλάμε για τα σοβαρά ζητήματα της οικονομίας, της κοινωνίας. Είναι ένα και το αυτό. Αν δεις τα νέα παιδιά, που διαδηλώνουν εκεί έξω, σε ολόκληρη τη χώρα, και μην κάνουμε το λάθος να νομίζουμε ότι άγονται και φέρονται από κόμματα, είναι αυθόρμητα. Δεν γίνονται αυτές οι διαδηλώσεις ούτε από το ΜέΡΑ, ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από το ΚΚΕ, ούτε από κανέναν. Αυτά τα νέα παιδιά, έτσι όπως τα αφουγκράζομαι, απορρίπτουν την παλιά Ελλάδα, την Ελλάδα της δικιάς μας γενιάς, τα δικά μας λάθη, τη διαφθορά, την εξάρτηση, την εκμετάλλευση, την αναξιοκρατία, την έλλειψη επενδύσεων είτε είναι από τον δημόσιο είτε είναι από τον ιδιωτικό τομέα, της ολιγαρχίας, της ιδιωτικομανίας, του κρατισμού. Τα απορρίπτουν όλα αυτά» σχολίασε.
«Αυτό είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα για εκλογές στις οποίες, τιμώντας τους 57 νεκρούς, τιμώντας τη νεολαία που είναι εκεί έξω, μπορούμε να κάνουμε μία σοβαρή συζήτηση, για το τι τρένα θέλουμε, για το τι ρεύμα θέλουμε, για το τι Πανεπιστήμια θέλουμε, για το πώς πρέπει να προσεγγίσουμε το θέμα της πράσινης μετάβασης. Για όλα αυτά ανοίγει διάπλατα μπροστά μας ένας δρόμος για σοβαρό διάλογο των πολιτικών δυνάμεων ενόψει των εκλογών.
Μετά την Κυριακή των εκλογών θα γίνει ένα αλισβερίσι, ένα παζάρι εδρών πολύ βρώμικο και πάρα πολύ άσχημο. Σαν χώρα, σαν κοινωνία έχουμε μία ευκαιρία, να τιμήσουμε τους νεκρούς μας και να κάνουμε αυτή τη συζήτηση, που δεν έχει γίνει, για τις επενδύσεις…» πρόσθεσε.

Για τη στάση του ΜέΡΑ25 την επόμενη ημέρα των εκλογών

«1,5 χρόνο τώρα λέγαμε, επειδή τιμάμε την απλή αναλογική είμαστε ανοικτοί στο διάλογο σε όλους, να βάλουμε κάτω τα πρώτα 5-10 νομοσχέδια που πρέπει να περάσουν σε αυτήν τη χώρα. Μας κλείσανε την πόρτα όλοι, όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ελάτε μετά τις εκλογές, το ΚΚΕ δεν πάει με κανέναν, το ΠΑΣΟΚ για εμάς δεν υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Επειδή εγώ ξεκίνησα τη δεκαετία του ’70, ως πολύ νέος μέσα σε εκείνο το κόμμα, ε αυτό που υπάρχει σήμερα είναι κάτι το οποίο είναι αγνώριστο και δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Μητσοτάκης βασικά του στελέχη. Εμείς δεν είμαστε για τα αξιώματα και τα υπουργικά αυτοκίνητα, θέλουμε να γίνουν κάποια πράγματα στον τόπο».

Σε ερώτηση ακροατή για το αν το ΠΑΣΟΚ του 2023 είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάρα πάρα πολύ γρήγορη, την ένιωσα μετά το δημοψήφισμα του 2015. Το ΠΑΣΟΚ πασοκοποιήθηκε πριν από 20 χρόνια, γιατί άλλο ήταν το ΠΑΣΟΚ που ήξερα στη δεκαετία του ’70 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και άλλο το ΠΑΣΟΚ στα τέλη της δεκαετίας του ’90 – αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά τους πήρε 20 χρόνια για να γίνει αυτή η μετάβαση. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με το που κάνει το ΟΧΙ, ΝΑΙ, μέσα σε δύο εβδομάδες δεν αναγνώριζα τους ανθρώπους που θεωρούσα ότι ήμασταν στο ίδιο μήκος κύματος. Η μεταστροφή σε μία πασοκική νοοτροπία ήταν, για μένα, συντριπτική ψυχολογικά».

Ακούστε την υπόλοιπη συνέντευξη:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ