Γιάνης Βαρουφάκης: Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο 17χρονος – Αναζητούνται οι υπόλοιποι δράστες της επίθεσης

Στον ανακριτή ανηλίκων αναμένεται να οδηγηθεί ο 17χρονος που συνελήφθη για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη σε εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη: Ποινική δίωξη στον 17χρονο

Την Κυριακή του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη. Συγκεκριμένα η δίωξη, η οποία στρέφεται και κατά παντός άλλους υπευθύνου, είναι για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα και αφορά στα εξής αδικήματα: βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα), συμμορία (κακούργημα), παράνομη βία και παράνομη οπλοφορία.

Παράλληλα, οι Αρχές αναζητούν τους υπόλοιπους δράστες. «Έχουν ταυτοποιηθεί όλοι όσοι συμμετείχαν στην επίθεση», δήλωσε ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. Σημείωσε, ότι δεν είναι «μπράβοι», αλλά «μπαχαλάκηδες και αναρχικοί» και πρόσθεσε πως «αυτά τα παιδιά έχουν προσαχθεί πολλές φορές για επεισόδια».

Καρέ – καρέ η επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη σε εστιατόριο στα Εξάρχεια

 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης βρισκόταν στο εστιατόριο όταν κάποιοι μαυροφορεμένοι έφτασαν έξω από το κατάστημα και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του. Τότε ο Γιάνης Βαρουφάκης βγήκε έξω από το εστιατόριο για να τους μιλήσει και να τους ηρεμήσει. Ωστόσο δεν φαίνεται να είχαν διάθεση συζήτησης, αλλά τού επιτέθηκαν με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου διαγνώστηκε με κάταγμα στη μύτη. Τελικά πήρε εξιτήριο και τώρα βρίσκεται στο σπίτι του.

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη: Στον εισαγγελέα ο 17χρονος που συνελήφθη

Με την πρώτη του ανάρτησή του στο twitter, μετά την επίθεση που δέχτηκε σε εστιατόριο της περιοχής των Εξαρχείων, ο Γραμματέας τους ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, αναφέρει: «Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους. Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!».

Σήμερα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναμένεται να πάει ξανά στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για προληπτικές εξετάσεις όπως επιτάσσει το πρωτόκολλο, προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία της υγείας του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ