Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: Το σχέδιο «Δήμητρα» είναι το μέλλον των ψηφιακών συναλλαγών – ΒΙΝΤΕΟ

«Το σχέδιο “Δήμητρα” είναι το μέλλον των ψηφιακών συναλλαγών» υποστήριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε «περήφανος» για το 2015. Άλλωστε, «τις τράπεζες τις έκλεισε ο κ. Ντράγκι μόνο και μόνο για να επιβάλει τον ‘Ηρακλή’, το όνειδος με τα κόκκινα δάνεια, το χρηματιστήριο ενέργειας, το 24% ΦΠΑ, τις προπληρωμές φόρων». Επιστρέφοντας στο παρόν, είπε πως από την Νέα Δημοκρατία ήθελαν να στοχοποιήσουν τον Αλέξη Τσίπρα και «να τον πιέσουν να αναγκασθεί να αποκηρύξει το ΜέΡΑ25». Παρατήρησε δε, πως δεν μπορεί να μιλάει για έλλειψη αξιοπιστίας, «ο άνθρωπος που πήρε το 62% του ελληνικού λαού και το ανέτρεψε εκείνο το βράδυ». Τελικώς, «μεταξύ τους τσακώνονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια ενδο-μνημονιακή έριδα».

«Αυτό που μας νοιάζει πιο πολύ, είναι η γενική αίσθηση. Τα δύο μεγάλα κόμματα παρουσιάζουν τη χώρα σα να έχει βγει από τα μνημόνια, σαν να είναι κανονική», ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, επισημαίνοντας πως «είμαστε βαθύτερα πτωχευμένοι σήμερα από ότι ήμασταν ποτέ, και πιο εξαρτημένοι από τους βουλές της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζα, η οποία αποφασίζει μόνη της εάν η Ελλάδα θα κηρυχθεί πτωχευμένη».

«Η ΑΑΔΕ δεν είναι ανεξάρτητη, είναι απολύτως εξαρτημένη από την τρόικα. Μόνο εκείνοι έχουν πλήρη εικόνα των όσων χρωστούν στο Ελληνικό κράτος» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης εξηγώντας τι εννοούσε σε δήλωσή του ότι βρισκόμαστε «υπό κατοχή». Επίσης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα στο όνομα της Αριστεράς.

Αναφορικά με το σχέδιο «Δήμητρα», ο επικεφαλής του κόμματος ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη εξήγησε πως «είναι το μέλλον των ψηφιακών συναλλαγών παγκοσμίως. Είναι σύστημα πληρωμών. Είναι ένα εξωτραπεζικό σύστημα πληρωμών, δημόσιο και δωρεάν και στήνεται σε χώρες που έχουν κεντρικές τράπεζες. Σε χώρες που δεν έχουν κεντρικές τράπεζες, εμείς προτείνουμε να “κουμπώσει” στο ΑΦΜ του καθενός».

«Το τοπικό νόμισμα δεν είναι κακή ιδέα»

Θέση υπέρ της καθιέρωσης τοπικών νομισμάτων πήρε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σε συνέχεια όσων υποστήριξε η συνιστώσα της «Ομπρέλας» εντός του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού: «Για να στηθεί ένα τοπικό νόμισμα – που δεν είναι κακή ιδέα, το έχουμε και εμείς στο πρόγραμμά μας – χρειάζεται το ‘Δήμητρα’, γιατί κάπου πρέπει να θεμελιωθεί».

Και, συνέχισε, «γιατί με ρωτούν συνάδελφοί σας ‘μα, δεν τινάξατε στον αέρα οποιαδήποτε δυνατότητα συνεργασίας με ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ με το “Δήμητρα”; Όχι το αντίθετο κάναμε. Βάλαμε τη βάση για μια πραγματική προοδευτική διακυβέρνηση, που προφανώς δεν ενδιαφέρει τον Αλέξη Τσίπρα». Διευκρίνισε, πάντως, ότι «καμία επικοινωνία δεν έχει υπάρξει και δεν θα υπάρξει» με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στο ερώτημα αν η χώρα θα οδεύσει σε δεύτερες εκλογές, ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη συγκεντρώσουν 151 βουλευτές, ο επικεφαλής του κόμματος ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη απάντησε, «βεβαίως». Εξ άλλου, εξήγησε, «την ευκαιρία (στον Κυριάκο Μητσοτάκη) την έδωσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όταν δεν δέχθηκε να κάνουμε ένα προεκλογικό διάλογο για την εκπόνηση από κοινού (προγράμματος) ή τουλάχιστον την εξερεύνηση των δυνατοτήτων ενός κυβερνητικού προγράμματος. Εμείς σεβόμαστε τον ελληνικό λαό, την απλή αναλογική. Το να πάμε να κάνουμε μια κυβέρνηση χωρίς πρόγραμμα είναι η χειρότερη μομφή απέναντι στη δημοκρατία και την απλή αναλογική».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ