Τζιτζικώστας στον ΑΝΤ1: Οι προτεραιότητες και το πλάνο της επόμενης θητείας – ΒΙΝΤΕΟ

«Την Κυριακή αποφασίζουμε για τον τόπο μας, δεν αποφασίζουμε για Κυβέρνηση και κόμμα» τόνισε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής του συνδυασμού «Αλληλεγγύη», Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Οι βασικές μας προτεραιότητες είναι η παιδεία και η υγεία. Έχουμε κάνει ήδη ένα πολύ σημαντικό έργο με 14 νέα σχολεία αλλά θα συνεχίσουμε το έργο αυτό» δήλωσε αρχικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Και συνέχισε: «Στην υγεία κάναμε παρεμβάσεις σε 18 νοσοκομεία και 22 Κέντρα Υγείας, έχουμε ήδη ετοιμάσει του πόρους και το σχέδιο για να παρέμβουμε στο σύνολο των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Θα βάλουμε νέο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό σε όλα τα νοσοκομεία και θα δημιουργήσουμε νέες αίθουσες χειρουργείων. Θα αναβαθμίσουμε συνολικά τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πολίτες στην υγεία».

«Ο τρίτος πυλώνας είναι η επιχειρηματικότητα. Με εκατοντάδες προγράμματα που φέραμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίξαμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ήδη τους καρπούς της δουλειά μας. Μόνο φέτος το ΑΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας αυξήθηκε κατά 9%. Επίσης καταφέραμε να δημιουργήσουμε 70.000 νέα καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι είμαστε στην κορυφαία δεκάδα των περιφερειών της Ευρώπης στον τομέα της καινοτομίας» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε ότι «θέλουμε οι νέοι να επιστρέψουν στην Θεσσαλονίκη».

«Την Κυριακή αποφασίζουμε για τον τόπο μας. Δεν αποφασίζουμε για κυβέρνηση και κόμμα. Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να μας εμπιστευτούν και να μας δώσουν ισχυρή εντολή για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει», ανέφερε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Το σημαντικότερο παράπονο των συμπολιτών μας είναι το ζήτημα της ανεργίας. Γι’ αυτό ως περιφερειακή διοίκηση έχουμε επιλέξει συνειδητά να στρέψουμε πόρους για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για να γίνουν πιο καινοτόμες, πιο εξωστρεφείς και πιο ανταγωνιστικές» είπε σχετικά με το μεγαλύτερο παράπονο του κόσμου που έχει αφουγκραστεί εκείνος.

«Καταργούμε όλα τα ανταποδοτικά που πλήρωναν εδώ και 30 χρόνια οι πολίτες και οι επιχειρήσεις προκειμένου να έρθουν σε συναλλαγή με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κάτι που θα ωφελήσει 150 χιλιάδες συμπολίτες μας και θα είναι μία πολύ σημαντική ανακούφιση και για τα νοικοκυριά» κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ