Μαίρη Χρονοπούλου: Τα συγκινητικά λόγια των Γιάννη Βογιατζή και Νίκου Γαλανού για την αγαπημένη φίλη τους

Συγκινούν τα λόγια των Γιάννη Βογιατζή και Νίκου Γαλανού για την Μαίρη Χρονοπούλου που άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή σε ηλικία 90 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Μαίρη Χρονοπούλου – Η τελευταία συνέντευξή της: Η μετακόμιση στο κέντρο, οι έρωτες και τα παιδιά

«Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Μία εκπληκτική ηθοποιός και μία θαυμάσια τραγουδίστρια. Στο θέατρο και στις ταινίες, δεν έκανε κανένα λάθος. Ήταν προικισμένη, γεμάτη ταλέντο και ανθρωπιά. Την λέγαμε “ψυχούλα”. Όταν είχαμε κάποιο πρόβλημα ή κάποιο μεγάλο βάσανο πηγαίναμε στην Μαίρη. Ήταν μέσα στην οικογένειά σου, μέσα σε όλα. Προσφερόταν πάντα να σε βοηθήσει. Άλλα είχαμε συμφωνήσει με την Μαίρη… Αλλά μου την έσκασε και έφυγε πρώτη. Όλοι οι ηθοποιοί ήμασταν φίλοι με την Μαίρη. Για αυτό την λέγαμε η “καρδούλα” μας. Ήταν σαν να είναι η αδερφή μας. Δεν ήταν κοντά μας τυπικά. Προσπαθούσε να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί. Η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν άνθρωπος. Για αυτό και όλοι μας όσο ζούμε θα την θυμόμαστε» είπε φανερά συγκινημένος ο Γιάννης Βογιατζής για την καλή του φίλη.

Ο Νίκος Γαλανός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη γνωριμία του με την Μαίρη Χρονοπούλου. «Σε πολλές ταινίες πρωταγωνιστήσαμε μαζί, πότε ήταν η αδερφή μου, πότε η φίλη μου και από τότε γνωριστήκαμε. Εκτός από τις ταινίες, κάναμε παρέα και έξω βγαίναμε, διασκεδάζαμε» δήλωσε.

Μαίρη Χρονοπούλου: «Δεν παίρνει κανείς μαζί του τίποτα» – Η αποκάλυψη για την δωρεά της στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Επίσης αναπόλησε μία ιστορία που η Μαίρη Χρονοπούλου, αγόρασε ένα τζιπ και ο ίδιος της είπε «Τι το θες το τζιπάκι βρε Μαίρη μου» και εκείνη του απάντησε «εε, μου άρεσε». «Έπειτα από έναν χρόνο είχε το ατύχημα που της σακάτεψε την μέση. «Από εκεί άρχισε το βάσανο για την Μαιρούλα. Ήταν πολύ νέα για να κλειστεί σε ένα σπίτι. Ήταν άδικο να καθηλωθεί σε ένα καρότσι. Πολλά ατυχήματα… “Την κυνηγούσε η ατυχία λες και της είχε κάνει κακό της τύχης” Ήτα απίστευτο. Προχθές που άκουσα ότι χτύπησα είπα “εε όχι πάλι”» ανέφερε ο Νίκος Γαλανός.

«Η Μαίρη έτσι όπως την ξέρω εγώ ήταν πραγματικά μία γυναίκα που άρεσε σαν ηθοποιός, σαν γυναίκα και σαν προσωπικότητα. Είχε μία έντονη προσωπικότητα που κυριαρχούσε ότι και να έκανε» πρόσθεσε.

Μαίρη Χρονοπούλου: Η συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» το 1996

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ