Τσίπρας: «Σούπα» το debate με έξι αρχηγούς και κανόνες – Τι είπε για τον Βαρουφάκη

Την άποψη ότι είναι “λογικό” οι αρχηγοί των δύο κομμάτων που “διεκδικούν” την πρωτιά και “συγκρίνονται” να καθίσουν σε μία τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ τους εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε και πάλι τον πρωθυπουργό ότι “φοβάται τη σύγκριση” και τον “διάλογο” στη βάση των προγραμμάτων των δύο κομμάτων, ενώ υπενθύμισε πως ο ίδιος το 2015 είχε δεχθεί να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον κ. Μεϊμαράκη, όπως γίνεται “σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες” και παρέπεμψε στις τελευταίες εκλογές της Γαλλίας, όπου ο Μακρόν είχε βρεθεί “ενώπιος ενωπίω” με την Λεπέν.

Εξάλλου, δέχθηκε πως η συζήτηση και με τους έξι αρχηγούς, όπως προτείνει ο πρωθυπουργός μπορεί να γίνει. «Οι τηλεοπτικές συζητήσεις με έξι υποψήφιους και κανόνες, είναι λίγο «σούπα». Να γίνει και με τους έξι, να γίνει και με τους δύο. Τι φοβάται ο κ. Μητσοτάκης;».

«Παρτενέρ του Μητσοτάκη ο Βαρουφάκης»

Κατηγόρησε τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι, «έχει αποφασίσει να είναι ο παρτενέρ του κ. Μητσοτάκη, όταν για κάποιο λόγο έχει βγάλει ένα ξαναζεσταμένο φαγητό, τον φόβο που έχει λήξει εδώ και επτά χρόνια. Όσα λέει για το νόμισμα αποτελούν εμμονές, δεν αποτελούν αντικείμενο συζήτησης».

«Ο κάθε κύριος Βαρουφάκης μέχρι τις εκλογές μπορεί να λέει τις απόψεις του, όμως μετά τις εκλογές πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Αν δεν θέλει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, στην οποία δεν μπορεί να βάλει όρους, μπορεί να δείξει την ανοχή του», είπε σχολιάζοντας την άρνηση του επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Όσο αφορά στις συνεργασίες, είπε πως, «αν θέλουμε να γίνουμε ευρωπαϊκή χώρα, πρέπει να συνηθίσουμε τις κυβερνήσεις συνεργασιών», αναγνωρίζοντας ότι, «η συνεργασία είναι εξαιρετικά δύσκολη, γι αυτό ζητώ ισχυρή εντολή. Και στα μικρά κόμματα, αν χρειάζονται έδρες, τα μικρά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Για τα θέματα που θέτει ο Νίκος Ανδρουλάκης για τρίτο πρόσωπο στη θέση του Πρωθυπουργού, είπε πως «καταλαβαίνω αυτό που κάνει ο Ανδρουλάκης, όμως την επόμενη ημέρα θα είναι καυτή η μπάλα. Όμως ο λαός δε θέλει επαναλαμβανόμενες εκλογές. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βρεθεί διέξοδο στα προβλήματα του κόσμου.  Μπορεί ο Ανδρουλάκης να πει σε ένα κόμμα που έχει πάρει 32% – 34% και να του πει βγες;» και έθεσε το παράδειγμα Σολτς, ο οποίος έγινε καγκελάριος σε κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς κανείς να αμφισβητήσει την πρωτιά του.

Απαντώντας στα σχόλια για «κυβέρνηση ηττημένων» είπε πως «πουθενά δεν σχηματίζουν κυβέρνηση οι ηττημένοι, αλλά οι νικητές. Με την απλή αναλογική, μπορεί να βγει κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να βγει από το παρασκήνιο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ