Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν να ζει σε άλλη χώρα

Στη Λάρισα βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του. Κατά την ομιλία του καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη «απουσία συναίσθησης του δράματος της ελληνικής κοινωνίας».

Όπως είπε συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας: «Έχουμε την πανδημία του κορονοϊού από τη μια και την πανδημία της ακρίβειας από την άλλη, που χτυπάει κάθε νοικοκυριό, κάθε επιχείρηση, γονατίζει τους μικρούς και τους μεσαίους επιχειρηματίες, τη μεσαία τάξη, τους αγρότες. Και οι δυο πανδημίες δεν χτυπάνε μόνο τη χώρα μας, αλλά η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια σε απώλειες και στις δύο αυτές κρίσεις. Και σε απώλειες ζωής και σε αρνητικά ρεκόρ ακρίβειας… Η χώρα μας συγκρίνεται μονάχα με τις χώρες του παλιού ανατολικού μπλοκ…

Αυτό δεν είναι τυχαίο, οι κρίσεις αυτές δεν είναι μόνο ελληνικές αλλά το ότι η Ελλάδα είναι στη χειρότερη θέση, δεν είναι τυχαίο, κάτι δεν πάει καλά… Μεγαλύτερη ανησυχία πρέπει να μας γεννά ότι έχουμε αυτές τις αρνητικές πρωτιές ή ότι η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσπαθούν σχεδόν να μας πείσουν ότι αυτό που βλέπουμε δεν συμβαίνει. Δεν ξέρω αν χειρότερο είναι το ότι βιώνουμε αυτή τη δραματική συνθήκη ή ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δείχνουν να την αγνοούν και καμώνονται ότι όλα είναι υπό έλεγχο…

Θαρρώ το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κ. Μητσοτάκης είναι η απουσία συναίσθησης του δράματος που βιώνει η ελληνική κοινωνία, δεν έχει ιδέα ο κ. Μητσοτάκης πως περνά η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και πώς αισθάνεται η πλειοψηφία. Έχω την εντύπωση πως είναι σαν να ζει σε άλλη χώρα».

Δεν έχει ιδέα για το πώς περνούν και πώς αισθάνονται σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Σα να ζει σε μια άλλη χώρα… Σε ένα εικονικό κατασκεύασμα που προσπαθεί διά της μονότονης επανάληψης να επιβληθεί ως ζώσα πραγματικότητα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Ωστόσο, πρόσθεσε, «η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του κάνουν κάθε μέρα όλο και πιο δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων. Είναι επιταχυντές και της υγειονομικής κρίσης και της ακρίβειας. Κηρύττει κάθε έξι μήνες το τέλος της πανδημίας και τελικά φτάσαμε να γίνουμε το παράδειγμα προς αποφυγή.

Και πανηγυρίζει για την οικονομία. Ενώ η χώρα, με βάση την έρευνα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ θα καταγράψει μικρότερο ΑΕΠ το 2021, από αυτό του 2019. Δηλώνει – πριν λίγες μέρες όχι πέρυσι – ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει ενώ πεθαίνουν δεκάδες συμπολίτες μας καθημερινά εκτός ΜΕΘ. Και ομοίως δηλώνει ότι το κύμα ακρίβειας θα είναι παροδικό ενώ οι τιμές όλων των βασικών αγαθών συνεχίζουν ένα ξέφρενο ανοδικό ράλι και από πουθενά δεν προκύπτει στο ορατό μέλλον η πιθανότητα ανάσχεσης του».

Πηγή: onlarissa.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ