Τσίπρας- Λοράν: Να γίνει δημοψήφισμα στην Κύπρο

Τσίπρας- Λοράν: Να γίνει δημοψήφισμα στην Κύπρο

 

Συνάντηση με τον Εθνικό Γραμματέα του Γαλλικού Κόμματος και πρόεδρο του ΚΕΑ, Πιερ Λοράν, είχε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Εκτιμήσαμε ότι απόφαση του Eurogroup της περασμένης Κυριακής αποτελεί μια τομή και αλλαγή στρατηγικής της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια αλλαγή στρατηγικής που εκφράζει το στρατηγικό αδιέξοδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας που οδηγείται σε αυτοκαταστροφικές αποφάσεις όχι μόνο για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά για όλη την ευρωζώνη», ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Εκτιμήσαμε ότι αυτή η απόφαση θα έχει οδυνηρές συνέπειες για τον κυπριακό λαό και την Κύπρο, αλλά, ταυτόχρονα, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, ώστε πλέον κανένας πολίτης σε καμιά χώρα της ευρωζώνης να μην αισθάνεται ασφάλεια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε επίσης ότι «η νεοφιλελεύθερη στρατηγική που οικοδομούν μέρα με τη μέρα οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν έχει πια καμιά σχέση με την Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας για την οποία αγωνιζόμαστε κόμματα και δυνάμεις που στηρίζουν την ευρωπαϊκή Αριστερά».

Εξέφρασε παράλληλα την «την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον κυπριακό λαό, καθώς και την υποστήριξή μας στο αίτημα πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου την τελική απόφαση να την πάρει ο ίδιος ο κυπριακός λαός με δημοψήφισμα».

«Ο κυπριακός λαός και οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να έχουν την τελική επιλογή για το ίδιο τους το μέλλον», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο Πιερ Λοράν τόνισε ότι «το προεδρείο του ΚΕΑ καταδίκασε απερίφραστα το σχέδιο που επιβλήθηκε στον κυπριακό λαό», καθώς όπως τόνισε «αυτό το σχέδιο έγινε αποδεκτό σε όλη την Ευρώπη σαν ένα σοκ και σαν μια επίθεση απέναντι σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς».

«Αυτό το σχέδιο θα επιδεινώσει την κοινωνική κατάσταση του Κυπριακού λαού με έναν τρόπο ιδιαίτερα οξύ, θα υποβαθμίσει την οικονομία τους, θα επιβληθεί με τρόπο αυταρχικό και απόλυτα αντιδημοκρατικό. Αυτό το σχέδιο απηχεί μια επιπρόσθετη απειλή απέναντι σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς που ήδη υποβάλλονται σε πολύ αυστηρά σχέδια λιτότητας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΕΑ, εκφράζοντα την αντίθεση στο σχέδιο αυτό και την υποστήριξή του στο «αίτημα δημοκρατικών διαδικασιών στην Κύπρο, ώστε καμία απόφαση να μην ληφθεί χωρίς να συμβουλευτούν τους κύπριους μέσω ενός δημοψηφίσματος».

«Και θα συνεχίσουμε την μάχη για εναλλακτικές λύσεις προς την έξοδο από την κρίση στην Ευρώπη, στην Κύπρο, στην Ελλάδα και για το σύνολο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου», υπογράμμισε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.