Τσίπρας: Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει την καταδίωξη των αγροτών – παραγωγών

Πυρά κατά της κυβέρνησης αναφορικά με το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τη ΝΔ ότι “επιδιώκει την καταδίωξη των αγροτών – παραγωγών”.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα το πρωί με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο είναι εις βάρος των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών, τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και στην ποιότητα των προϊόντων. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει την καταδίωξη των αγροτών – παραγωγών από το βασικό πεδίο μέσα από το οποίο έχουν την δυνατότητα για εισόδημα: τις λαϊκές αγορές, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογράμμισε την αναγκαιότητα να υπάρξει διαβούλευση, “θα πρέπει να ακουστεί η φωνή των παραγωγών και των επαγγελματιών λαϊκών αγορών, και η κυβέρνηση ή να αναστείλει την ψήφισή του ή να αλλάξει τις διατάξεις που ουσιαστικά αλλάζουν την έννοια του θεσμού”, όπως ανέφερε.

“Διάβασα τα άρθρα του νομοσχεδίου και νομίζω ότι από την αρχή έως το τέλος έχει αυτόν το βασικό στόχο: στην πραγματικότητα καταδιώκει τον αγρότη παραγωγό. Θέλει να τον βγάλει έξω από αυτό τον θεσμό που από την δική του πλάτη στήθηκε όλα αυτά τα χρόνια” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κομματικές πηγές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι σε όλα τα άρθρα φαίνεται αυτή η επιδίωξη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ υπογράμμισε ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους γιατί θεωρεί δίκαια τα αιτήματά τους και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τις νομοθετικές ρυθμίσεις.

“Δεν πρέπει να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις επίμαχες διατάξεις, που όπως είπαμε καταδιώκουν τον αγρότη-παραγωγό. Θα πρέπει να υπάρξει διαβούλευση, θα πρέπει να ακουστεί η δική σας η φωνή και η κυβέρνηση ή θα πρέπει να αναστείλει την ψήφισή του ή θα πρέπει να υπεισέλθει σε μια πολύ ουσιαστική διαδικασία διαλόγου για να αλλάξει αυτές τις διατάξεις που ουσιαστικά αλλάζουν την έννοια του θεσμού. Καταδιώκουν τους επαγγελματίες μικροπωλητές, τους παραγωγούς από το βασικό πεδίο μέσα από το οποίο είχαν την δυνατότητα να έχουν εισόδημα: την λαϊκή αγορά”, πρόσθεσε.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου δεν είναι μόνο σε βάρος των παραγωγών, αλλά και κατά των καταναλωτών, τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και στην ποιότητα των προϊόντων. Ξεκαθάρισε ότι τις θέσεις αυτές θα τις διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στη Βουλή, στηρίζοντας και εκεί τις προσπάθειες των παραγωγών και των επαγγελματιών των λαϊκών αγορών, ενός θεσμού που λειτουργεί προς όφελος των πολιτών και των παραγωγών από το 1929 και ίσως είναι μακροβιότερος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

“Ο θεσμός των λαϊκών αγορών αντιστέκεται στην κυρίαρχη τάση και στη κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη αντίληψη που θέλει τα πάντα να περνούν μέσα από μεσάζοντες. Η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση που έχει δείξει τις διαθέσεις και τις προθέσεις της, απέναντι στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αλλά τώρα και στον αγρότη και στον μικροπαραγωγό”.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε λέγοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί, από ένας θεσμός που έχει ως βασικό στόχο να φέρει άμεσα χωρίς μεσάζοντες σε επαφή τον αγρότη παραγωγό με τον καταναλωτή, σε ένα θεσμό για εύκολο κέρδος για μεγάλες εταιρείες, πετώντας έξω φυσικά τον μικρό παραγωγό, τον αγρότη και όλους τους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια δυνάμωσαν και έστησαν με εμπιστοσύνη αυτό το θεσμό της λαϊκής αγοράς.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.