Τσίπρας: Η κρίση όξυνε το μεγάλο κοινωνικό έλλειμμα της χώρας – ΒΙΝΤΕΟ

Τον σύλλογο γονέων παιδιών με σύνδρομο Down στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός τήρησε όπως είπε, την υπόσχεση που είχε δώσει στα παιδιά όταν είχαν έρθει να του πουν τα κάλαντα.

«H πραγματικότητα είναι ότι η χώρα μας έχει ένα πολύ μεγάλο έλλειμμα. Κοινωνικό έλλειμμα. Το οποίο δεν είναι αποτέλεσμα της κρίσης, η κρίση το όξυνε ακόμα περισσότερο» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα ήταν ελλιπές και δεν οικοδομήθηκε όπως έπρεπε, τα χρόνια της ανάπτυξης, της οικονομικής ευημερίας» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

«Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια όσοι πόροι μπορούν να κατευθυνθούν στην υποστήριξη κοινωνικών δομών να κατευθύνονται εκεί» σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Το πρώτιστο μέλημα της πολιτείας πρέπει να είναι να στηρίξει τα παιδιά αυτά να σταθούν στα πόδια τους» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Υπάρχουν πράγματα που γίνονται αν υπάρχει πολιτική βούληση, ενδιαφέρον και έγνοια. Και πράγματα τα οποία δεν γίνονται δεδομένων  των συνθηκών που βρίσκεται η χώρα σήμερα. Αυτά λοιπόν που γίνονται, αυτά που μπορούμε να κάνουμε, θέλω να σας υποσχεθώ ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θα είμαστε δίπλα σας για να κάνουμε ό,τι μπορεί να γίνει» τόνισε ο κ. Τσίπρας. 

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση την Τρίτη Παυλόπουλου – Τσίπρα για το Κυπριακό

Χρυσόγονος: Δύο χρόνια έχω να δω τον Τσίπρα – Ενημερώνεται από τον Καρανίκα

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ