Τσίπρας: Η επόμενη ημέρα είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση, όχι όμως άλυτη – BINTEO

Η επόμενη ημέρα για την οικονομία είναι μία “πολύ δύσκολη εξίσωση” που όμως δεν είναι “άλυτη” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του, συγχαίροντας τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο που εκλέχτηκε νέος πρόεδρος του ΣΕΒ στο τέλος της συνέλευσης, και τονίζοντας τη σημασία, “όχι μόνο σε συμβολικό επίπεδο”, που “ένας πολύ κρίσιμος κλάδος, αυτός της Βιομηχανίας, παίρνει το τιμόνι του ΣΕΒ”.

Όπως υπογράμμισε, “η φετινή σας συνέλευση λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο ιδιαίτερη, πρωτοφανή θα έλεγα, όχι μόνο για τη χώρα αλλά και σε διεθνές πλαίσιο. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας σταμάτησαν, εξαιτίας της πανδημίας, οι πολίτες κλείστηκαν στα σπίτια τους, η οικονομία πάγωσε” και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως “η επόμενη μέρα, με τον κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος να παραμονεύει, είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση. Όχι όμως άλυτη”.

Σημείωσε επίσης την αναγκαιότητα πρώτα απ’ όλα της “έγκαιρης” αναγνώρισης του “μεγέθους” και του “βάθους της ζημιάς”, ενώ προειδοποίησε ότι “η συνταγή της αδράνειας είναι συνήθως καταστροφική”.

“Προβάδισμα στην επόμενη μέρα έχει πάντα αυτός που ενεργεί, δρα έγκαιρα, αυτός που παίρνει πρωτοβουλίες για να περιορίσει τη ζημιά και άρα να φτάσει πιο γρήγορα στη γραμμή της επανεκκίνησης”, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Άσκησε κριτική λέγοντας πως “σήμερα η Ελλάδα δεν στηρίζει το ανθρώπινο δυναμικό της. Δεν επενδύει στις υποδομές της. Δεν προστατεύει τα πολυτιμότερα περιουσιακά της στοιχεία, όπως ο τουρισμός. Δεν παίρνει μαθήματα από το διεθνές περιβάλλον και τον τρόπο που άλλες χώρες ενεργούν για να περιορίσουν τη ζημιά. Στο μόνο πράγμα που υπάρχει σχέδιο, είναι στη διαμόρφωση μιας εικονικής πραγματικότητας από μια κυβέρνηση που επενδύει τα πάντα στην επικοινωνία” και πρόσθεσε ότι “η χώρα δεν μπορεί να περιμένει καρτερικά τη μοίρα της, μέχρι να φτάσουμε ξανά να συζητάμε για νέους κύκλους λιτότητας, νέα καταστροφή του παραγωγικού δυναμικού, νέους ανέργους, νέα λουκέτα. Σε αυτή τη συγκυρία, προέχει να μείνουμε όρθιοι”.

Σε αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, “καταθέσαμε ένα σχέδιο που κεντρικό στόχο έχει να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις απώλειες από την κρίση που έφερε η πανδημία. Ώστε να μπορούμε να βάλουμε τα θεμέλια για μια ισχυρή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια”.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι “η Ελλάδα έχει σήμερα τις δυνατότητες να ξεχωρίσει. Επενδύοντας στη βιομηχανία, την καινοτομία, την τεχνολογία. Για να είναι η χώρα παρούσα στις εξελίξεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Ενισχύοντας τις υποδομές, τα δίκτυα, τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο. Επιταχύνοντας την ενεργειακή της μετάβαση, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και τη στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Επενδύοντας στο πιο πολύτιμο περιουσιακό της στοιχείο: Τη νέα γενιά. Με άξονες την ενίσχυση της παιδείας, της έρευνας, του πολιτισμού, του αθλητισμού”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.