Τσίπρας: Η ελάφρυνση του χρέους θα είναι η αυλαία μιας σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας

«Η ελάφρυνση του χρέους θα είναι η αυλαία μιας σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας. Και γι’ αυτό τον λόγο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διστάζει ή να χρονοτριβεί” είπε χαρακτηριστικά ο ΑλέξηςΤσίπρας στη διάρκεια της ομιλίας του στο φόρουμ Concordia Summit, στη Νέα Υόρκη.

«Προκειμένου η Ελλάδα να εισέλθει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, οι πιστωτές της πρέπει να πράξουν το καθήκον τους για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και τόνισε ότι βάσει της συμφωνίας «η στιγμή αυτή είναι τώρα. Ως το τέλος του 2016 ο ορίζοντας πρέπει να είναι ξεκάθαρος. Πριν το 2017 που είναι έτος εκλογών για πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να δοθεί σαφές μήνυμα στους επενδυτές και στις αγορές ότι η Ελλάδα επιστρέφει, ότι τα χρόνια της κρίσης τελείωσαν» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτός είναι απαραίτητος όρος προκειμένου η Ελλάδα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να επιστρέψει στις αγορές το 2017.

Επίσης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δημιούργησε ένα φιλικό προς τις επενδύσεις θεσμικό περιβάλλον, καθώς και ότι έχει νομοθετήσει «για έναν αξιοκρατικό και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα, δραπετεύοντας από πρακτικές του παρελθόντος, όπως των πελατειακών σχέσεων και της γραφειοκρατικής απάθειας».

“Κάθε μέρα δίνουμε μάχη εναντίον της διαφθοράς και των συμφερόντων της ολιγαρχίας που ήταν συνδεδεμένα με το παλιό πολιτικό σύστημα και εμπόδιζαν την διαφάνεια και τον ανταγωνισμό” υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαική Ένωση, ο κ.Τσίπρας τα απέδωσε στη λογική «όχι στην αυλή μου», εξαιτίας της οποίας, όπως είπε, η Ευρώπη αποφεύγει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την εμβάθυνση της ολοκλήρωσης σε κοινωνικούς, οικονομικούς και δημοσιονομικούς τομείς.

 

Διαβάστε επίσης:

Επί τάπητος το χρέος στη συνάντηση Τσίπρα-Μπάιντεν

Ναπολιτάνο: Πρέπει να αναθεωρήσουμε όλοι το θέμα του χρέους

Δραγασάκης: Δεν μπορεί να υπάρξει μεγάλη απομείωση του ελληνικού χρέους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ