Τσίπρας για υπόθεση Καϊλή: Τον Δούρειο Ίππο πρέπει να τον αποκαλύπτεις προτού αλωθεί η Τροία

Για την υπόθεση του «Qatar Gate» και την Εύα Καϊλή μίλησε μεταξύ άλλων στο OPEN ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε στη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «νομίζω ότι θα έχουμε πολύ μεγάλες εκπλήξεις στο εκλογικό αποτέλεσμα». Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «δύσκολα θα πάει ο κ. Ανδρουλάκης να συνεργαστεί με τον ωτακουστή του» και εκτίμησε ότι «είναι πιο εύκολο για το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ».

Εύα Καϊλή: Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι ο κ. Ανδρουλάκης άργησε να οριοθετήσει τη σχέση του κόμματός του με την Εύα Καϊλή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «τον Δούρειο Ίππο πρέπει να τον αποκαλύπτεις προτού αλωθεί η Τροία».

Ο ίδιος τόνισε ότι «οι δημοκρατικές δυνάμεις υπάρχουν και μέσα στην ΝΔ», περιγράφοντας πως η ΝΔ θα μπορούσε να πάει σε «αλλαγή Πρωθυπουργού» εν κινήσει, το οποίο «θα ήταν το αυτονόητο αντανακλαστικό μιας παράταξης που έχει τη δυνατότητα να επιβιώσει», όπως είπε, αν και τόνισε ότι αυτή θα ήταν μια εξέλιξη που ο ίδιος «δεν επιθυμεί».

Τσίπρας για παρακολουθήσεις: Ο κ. Μητσοτάκης είναι συνένοχος γι’ αυτό κρύβεται τόσους μήνες

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας δεν έκρυψε πως «ζηλεύει το Βέλγιο» στον απόηχο της υπόθεσης Καϊλή, καθώς εκεί «η Δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν» και στην περίπτωση των παρακολουθήσεων, στο Βέλγιο «η Δικαιοσύνη θα είχε απευθυνθεί στου παρόχους για να βρει τα στοιχεία», σημείωσε.

Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρώτησε πώς είναι δυνατόν να πάμε σε εκλογές με όλη αυτή την υπόθεση ανοικτή και σχολίασε ότι «το ύστατο αφήγημα της κυβέρνησης είναι ότι ο Πρωθυπουργός δεν είναι συνένοχος, αλλά είναι ανεπαρκής».

«Εγώ σας το λέω, πολιτικός μου αντίπαλος είναι, καθόλου βλαξ δεν είναι, έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει ακριβώς τι γίνεται, να ελέγχει τους συνεργάτες του και να ξέρει τι κάνουν, είναι συνένοχος γι’ αυτό κρύβεται όλους αυτούς τους μήνες» είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ότι «αν μετά απ’ όλα αυτά που έχουν γίνει δεν αναλάβει τις ευθύνες του, αν μετά από όλα αυτά δεν παραιτηθεί, τότε διαπράττεται ένα επιπλέον έγκλημα, διότι το μεγαλύτερο έγκλημα θα ήταν να συνηθίσουμε στη λογική ότι αυτά μπορεί να συμβαίνουν, μιθριδατισμός λέγεται αυτό…».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ