Εύα Καϊλή: Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την Εύα Καϊλή, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Εστία” ελέγχεται και για φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, πέρα από την εμπλοκή της στο Qatar Gate.

Εύα Καϊλή: Η πρώτη αντίδραση από την οικογένειά της – «Περιμένουμε να γυρίσει ο πατέρας της»

Όπως αναφέρει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, η ευρωβουλευτής βρίσκεται στο στόχαστρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για απόκρυψη εισοδημάτων από την αποζημίωσή της. Η σύλληψη της τέως – πλέον – αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για φερόμενη δωροδοκία από την κυβέρνηση του Κατάρ δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τις Aρχές. Προσφάτως, φέρεται να βρέθηκε στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ για απόκρυψη εισοδημάτων που απέκτησε στο Βέλγιο από τη βουλευτική αποζημίωσή της και δεν φορολογήθηκε στην Ελλάδα με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή του 45%.

Καθώς δεν υπάρχει σύμβαση μεταξύ της Ελλάδας και του Βελγίου για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης για εισοδήματα που αποκτώνται στη χώρα αυτή από Έλληνες υπηκόους που φορολογούνται και στην Ελλάδα, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων ευρωβουλευτών αποτάθηκαν στον αρμόδιο υφυπουργό, Απόστολο Βεζυρόπουλο και σε άλλους αρμόδιους παράγοντες και ζήτησαν να ενημερωθούν τι ισχύει από την εκλογή τους το 2019 έως σήμερα. Εάν δηλαδή αρκεί η φορολόγηση των εισοδημάτων τους στο Βέλγιο, που είναι 20% ή αν πρέπει να τα δηλώνουν και στην Ελλάδα.

Εύα Καϊλή: Τι λέει ο πρώην συνεργάτης της, Δημήτρης Ψαράκης – «Το σοκ είναι απερίγραπτο»

Άπαντες έλαβαν την απάντηση να κάνουν τη δήλωση και στη χώρα μας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες αφού αφαιρέσουν το 20% της φορολόγησης από τις βελγικές Αρχές, θα τα φορολογήσουν με το υπόλοιπο 25% έως το 45% δηλαδή, που ορίζει ο ελληνικός νόμος. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών συμμορφώθηκαν με την οδηγία, προκειμένου να είναι σύννομοι. Ελάχιστοι εξ αυτών, μεταξύ των οποίων είναι η κυρία Καϊλή, φαίνεται να αγνόησαν την υπόδειξη ή ίσως δεν… γνώριζαν.

Στην φυλακή η Εύα Καϊλή – Η διαδικασία μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης

Όταν έγινε αντιληπτό από την ΑΑΔΕ, καταλογίστηκε ένα σημαντικό ποσό για φοροδιαφυγή από το 2014 έως το 2019, το οποίο μπορεί να αρχίζει από τα 400.000 ευρώ αλλά με τους τόκους και τις προσαυξήσεις μπορεί δυνητικά να φτάσει και το 1 εκατομμύριο ευρώ. Λέγεται μάλιστα, ότι κάποια στιγμή το όνομα της κα Καϊλή αναρτήθηκε δημοσίως στον κατάλογο με τους οφειλέτες της εφορίας, όπως γίνεται με όλους τους Έλληνες πολίτες. Οι πληροφορίες της «Εστίας» αναφέρουν ότι ο καταλογισμός στην Εύα Καϊλή για φοροδιαφυγή έχει γίνει και δεν υπάρχει παραγραφή για την τελευταία πενταετία και το ερώτημα που υπάρχει είναι αν στο διάστημα που μεσολάβησε έως σήμερα, η ευρωβουλευτής προχώρησε σε διακανονισμό με ρύθμιση ή κατέβαλε όλο το ποσό.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ