Τσίπρας για Σόιμπλε: Είχε εμμονή με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ – Ήθελε να κρύψει τα δικά του λάθη

«Ο Σόιμπλε είχε εμμονή με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, διότι είχε ρίξει όλο το πολιτικό βάρος για να κρύψει δικά του λάθη και δικές του αδυναμίες. Είχε τεράστια ευθύνη», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Τσίπρας από Δελφούς: Ο κ. Μητσοτάκης κινδυνεύει να τρέξει μόνος του και να έρθει δεύτερος

«Αυτό που με εκπλήσσει είναι το θάρρος που είχε ο Σόιμπλε να πει κάποια πράγματα στα απομνημονεύματά του. Η αντίστιξη ανάμεσα σε αυτά που έγραψε και σε αυτά που οι εγχώριοι υποστηρικτές του έλεγαν το προηγούμενο διάστημα. Αυτό που οι υποστηρικτές του ονόμασαν ως κωλοτούμπα, ο Σόιμπλε το χαρακτήρισε ως έναν αξιοπρόσεκτο ελιγμό, μια γενναία θέση που εδραίωσε τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Ελλάδα κατάφερε το 2018 κάτι που το 2015 φάνταζε ανέφικτο, δηλαδή και να παραμείνει στην ευρωζώνη και να ολοκληρώσει τα προγράμματα κάποιων αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και να βγει στις αγορές» υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Παραιτήθηκα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, παραιτήθηκα από αυτό που έκανα εδώ και 15 χρόνια. Δεν έχω παραιτηθεί από την πολιτική», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και έστειλε μήνυμα ότι «δεν είναι μόνο το TikTok η πολιτική».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ