Δεν μπορείτε να χάσετε το επίμονο λίπος στην κοιλιά; Γιατρός αποκαλύπτει 4 λάθη που κάνετε

Η απώλεια βάρους απαιτεί μεγάλη αποφασιστικότητα και μπορεί να είναι νιώσετε μεγάλη απογοήτευση όταν, παρά την προσπάθεια που καταβάλλετε, απλά δεν χάνετε κιλά.  Ένας γιατρός μοιράστηκε τέσσερις λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι πιθανότατα δεν μπορούν να απαλλαγούν από το επίμονο λίπος στην κοιλιά.

Τα 7 καλύτερα πρωινά εάν θέλετε χάσετε λίπος από την κοιλιά

4 συμβουλές για να χάσετε το επίμονο λίπος στην κοιλιά

  • Έλλειψης προσήλωσης
  • Μη ισορροπημένη δίαιτα και ανεπιθύμητες αντιδράσεις που πυροδοτούν την υπερφαγία
  • Διατροφή χαμηλή σε πρωτεΐνη
  • Παραμέληση της προπόνησης αντοχής

Έλλειψης προσήλωσης

Ο Δρ. Andy Galpin, PhD, Καθηγητής Κινησιολογίας (η μελέτη της κίνησης) στο California State University, εξήγησε σε podcast γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται τόσο, αναφέροντας ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που εμποδίζουν τους ανθρώπους να κάψουν λίπος και να το απαλλαγούν από αυτό μακροπρόθεσμα, έχει να κάνει αποκλειστικά με τη δέσμευσή τους.

Είπε: «Σε όλες τις μετα-αναλύσεις και τα άρθρα ανασκόπησης, θα δείτε ότι ο Νο1 προγνωστικός παράγοντας για τη μακροπρόθεσμη επιτυχημένη απώλεια βάρους – και με απώλεια βάρους εννοώ απώλεια λίπους – είναι πάντα η προσήλωση. Πρόκειται για την προσήλωση στο πρόγραμμα προπόνησής σας και την προσήλωση στο πρόγραμμα διατροφής σας».

8 τρόποι για να κάψετε λίπος ενώ κοιμάστε

Μη ισορροπημένη δίαιτα και ανεπιθύμητες αντιδράσεις που πυροδοτούν την υπερφαγία

Πέρα από τη διατήρηση της δέσμευσης, εξίσου σημαντικό είναι να ακολουθείτε μια ισορροπημένη δίαιτα με καλή διατροφή για να συμμορφωθείτε με αυτή την προσήλωση, καθώς και να μπορείτε να αναγνωρίσετε τους “περιστασιακούς παράγοντες” που πυροδοτούν την υπερφαγία. Ο Δρ. Galpin τόνισε επίσης ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να “χάνουν χρόνο” διαφωνώντας για το ποια άσκηση ή διατροφή είναι καλύτερη και είπε ότι είναι καλύτερο να βρείτε ένα σύστημα που λειτουργεί για τον καθένα ξεχωριστά.

Ο ειδικός ανέφερε ότι το Διατροφικό Test DNA)μπορεί να μην είναι εξίσου αποτελεσματικό για όλους, και αυτό δεν πρέπει επίσης να αποτελεί προτεραιότητά σας. Εάν είστε από εκείνους που απεχθάνονται την άσκηση,  ο γιατρός πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι τείνουν να επιτυγχάνουν τη μεγαλύτερη απώλεια λίπους μέσω της διατροφής και της γνώσης των τροφίμων που θρέφουν σωστά το σώμα τους.

Διατροφή χαμηλή σε πρωτεΐνη

Εδώ είναι που τα πράγματα μπορεί να στραβώσουν για πολλούς. «Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η πρωτεΐνη είναι επαρκής. Είναι δύσκολο να διατηρηθεί η μυϊκή μάζα με χαμηλότερη πρωτεΐνη. Θέλετε επίσης να κάνετε κάτι που περιστρέφεται γύρω από την γυμναστική ενδυνάμωσης, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα», είπε ο Dr. Galpin, και πρόσθεσε ότι αν γνωρίζετε μια συγκεκριμένη άσκηση που σας βοηθά να κάψετε θερμίδες, να την κάνετε για μεγάλη διάρκεια και σε υψηλή ένταση.

Ο Dr. Galpin είπε επίσης πως έχει δει πολλούς ανθρώπους να αποτυγχάνουν επειδή αμφιβάλλουν για τον εαυτό τους. Τόνισε ότι μαζί με την προσήλωση, οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν ασκήσεις που ξέρουν ότι έχουν αποτέλεσμα και θα τα πάνε “μια χαρά”.

Παραμέληση της προπόνησης αντοχής

Ένα άλλο λάθος που μπορεί να κάνουν οι άνθρωποι, σύμφωνα με τον ειδικό, είναι να παραμελούν την αντοχή. «Αν κάνετε ασκήσεις ενδυνάμωσης πριν από την προπόνηση αντοχής, η γυμναστική ενδυνάμωσης δεν θα θέσει σε κίνδυνο την αντοχή σας. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές την ενισχύει. Αν κάνετε πρώτα την προπόνηση αντοχής, θα είστε πιο κουρασμένοι και θα χάσετε δύναμη, με αποτέλεσμα να έχετε χειρότερη επίδοση στην προπόνηση δύναμης σας»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ