Τσίπρας για ΔΕΗ: Στο manual του νεοφιλελευθερισμού είναι η απαξίωση μιας δημόσιας επιχείρησης για να πωληθεί – ΒΙΝΤΕΟ

Για το θέμα της ΔΕΗ μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι “στο manual του νεοφιλελευθερισμού είναι πάντοτε να απαξιώνει μια δημόσια επιχείρηση για να την πουλήσεις μετά. Ο κ. Χατζηδάκης το ξέρει καλά αυτό. Το έκανε και με την Ολυμπιακή”.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι “τα προβλήματα στη ΔΕΗ δεν προέκυψαν από την κοινωνική πολιτική της διοίκησης κατά τη δική μας διακυβέρνηση, αλλά προέκυψαν κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είχαν οδηγήσει σε μια πραγματική αδυναμία τους πολίτες με την πολιτική τους ώστε να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Εκείνη την περίοδο μεταξύ άλλων, υπήρξε μια τρομακτική επιβάρυνση για τον μέσο καταναλωτή αφού τα τιμολόγια αυξήθηκαν κατά 60%. Επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκαν κατά 12%, αντιμετωπίσαμε τα φαινόμενα ενεργειακής φτώχειας ενώ μειώθηκε και ο δανεισμός”.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, “δεν λέει κανείς ότι δεν υπήρξαν κάποια λογιστικά προβλήματα στην εταιρεία, αλλά είχαμε σχέδιο για να τα αντιμετωπίσουμε, είχαμε σχέδιο και για επενδύσεις και για εξορθολογισμό των δαπανών της. Καταφέραμε επίσης να διατηρήσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ και αποφύγαμε σχέδια πώλησης των φιλέτων της ΔΕΗ”.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα “η κυβέρνηση Μητσοτάκη προετοιμάζει μεθοδικά την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που έχουν αξία. Και θεωρώ ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει αξία και ίσως να ανοίξει ξανά και η συζήτηση για τα υδροηλεκτρικά. Αδίκως πάντως, επιβαρύνει τον Έλληνα καταναλωτή. Έτσι, επιδιώκει να λύσει εύκολα τα προβλήματα. Αυτοί άραγε που θα επιβαρυνθούν τις αυξήσεις 15% στα τιμολόγια δεν είναι μεσαία τάξη, αναρωτιέμαι”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί μικρομεσαίοι επιχειρηματίες οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα το επόμενο διάστημα.

” Ο κ. Χατζηδάκης να αφήσει τα μεγάλα λόγια και να βρει λύση σε αυτό το πρόβλημα” είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ