Τσίπρας: Διαχειριστής της συμφοράς ο Μητσοτάκης – Τι είπε για το ΚΙΝΑΛ, τον Πολάκη και την «επιστροφή» του στον ΣΚΑΪ

Για τον Παύλο Πολάκη, το ΚΙΝΑΛ, την οικονομία αλλά και για την “επιστροφή” του στον ΣΚΑΪ έπειτα από 2,5 χρόνια μίλησε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το μέτωπό μας είναι ο Μητσοτάκης, το έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή, είμαι ανοιχτός σε συνεργασία».

Παράλληλα, αποκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «διαχειριστή της συμφοράς» αναφερόμενος στην πανδημία, ενώ τον προσκάλεσε σε τηλεοπτική μονομαχία στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τον Παύλο Πολάκη, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε ότι «ο κ. Πολάκης όπως και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τη δική τους διαδρομή, την ευθυκρισία τους και τη δυνατότητα να εκφράζουν τις απόψεις τους. Δεν συμφωνώ πάντα με όλα όσα λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα βαθιά δημοκρατικό και όλες οι απόψεις θα ακούγονται. Υπάρχει και μια υπερβολή να ασχολούμαστε συνεχώς με έναν άνθρωπο και να τον στοχοποιούμε».

«Σε αρκετούς συντρόφους μου υπάρχει η άποψη ότι για να αντιμετωπίσεις ένα διεφθαρμένο κράτος, πρέπει να στήσεις αντίστοιχους μηχανισμούς. Διαφωνώ κάθετα. Αυτό είναι το γήπεδο του αντιπάλου. Όχι δεν με εκφράζει αυτή η άποψη» είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε ανέκδοτο το επιτελικό κράτος και τόνισε ότι εάν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, θα επανακρατικοποιήσει την ΔΕΗ και κρίσιμες δομές του κράτους.

Ο ίδιος για ακόμη μια φορά παραδέχτηκε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «επιβαρύναμε άδικα και δυσανάλογα τη μεσαία τάξη και το πληρώσαμε», ωστόσο πρόσθεσε βγάζαμε την χώρα από τα μνημόνια, ρυθμίζαμε το χρέος και στηρίζαμε τους αδύναμους.

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την εμφάνισή του στον ΣΚΑΪ

Η  συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα άρχισε με αναφορές  στον χώρο των media.

«Είπαμε ποιος είναι ο καλύτερος για την ημέρα των ερωτευμένων; Ο Αλέξης Τσίπρας» είπαν αρχικά οι παρουσιαστές, Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Ντσούνος με τον κ. Τσίπρα να αποκρίνεται:

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή. Τόσο ερωτευμένος που είναι ο σταθμός μαζί μου, είπα κι εγώ να ανταποκριθώ σήμερα»

«Κι εσείς ερωτευμένος με τον σταθμό», παρατήρησαν οι παρουσιαστές, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά: «Βεβαίως! Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται».

«Όταν με προσκαλείτε έρχομαι. Με προσκαλέσατε, άργησα λίγο η αλήθεια είναι… η πρόσκληση ήταν εδώ και αρκετούς μήνες αλλά ανταποκρίθηκα. Δεν υπήρξε κάποια επιλογή να μην έρθω. Μια πρόσκληση ακόμη είχα αλλά ήταν σε μια περίοδο που είχα προγραμματίσει μια άλλη τηλεοπτική εμφάνιση, αλλά δεν υπήρξε κάποια επιλογή να μην έρθω», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε πως θεωρεί ότι «ο ΣΚΑΪ έχει έντονη άποψη, αλλά είναι δικαίωμα του».

«Εγώ θεωρώ ότι ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός έχει δικαίωμα στην άποψη. Ο δικός σας τηλεοπτικός σταθμός – γιατί δεν θέλω να κρύβω τα λόγια μου – θεωρώ ότι έχει έντονη άποψη. Είναι δικαίωμά του. Κατά την άποψή μου θα κέρδιζε περισσότερα και ο σταθμός αν ήταν λιγότερο μεροληπτικός», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Ο Τσίπρας για εκλογές και μετεκλογική συνεργασία

«Ζήτησα εκλογές στη συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού, ακριβώς μετά την αποκάλυψη για την έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα, που διέψευδε τις αναφορές του πρωθυπουργού ότι είναι το ίδιο να νοσηλεύεσαι μέσα και έξω από τις ΜΕΘ», είπε ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς τι άλλαξε και ζητεί εκλογές.

«Ζητάμε εκλογές γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή, την κοινωνική συνοχή. Επρόκειτο για μια κομβική μεταστροφή του πρωθυπουργού στην διαχείριση της πανδημίας από τον πρωθυπουργό αυτό που ζούμε», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει απολύτως στη διαχείριση της πανδημίας, είναι διαχειριστής της συμφοράς, έχει μεγάλη αδυναμία να την διαχειριστεί».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας εμφανίστηκε ανοιχτός για συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Σειρά από ευρωπαϊκές χώρες κυβερνώνται με συστήματα απλής αναλογικής και κυβερνήσεις συνεργασίας, είπε.

«Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα αυτό, η διαχωριστική γραμμή είναι από τη μία πλευρά αυτή που προτάσσει την κυριαρχία των αγορών και η άλλη η πολιτική που θέλει ένα ισχυρό ανθρώπινο κοινωνικό κράτος. Η δεύτερη άποψη εκφράζεται από τις προοδευτικές δυνάμεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι δεν τον ανησυχεί η άνοδος του ΚΙΝΑΛ και σημείωσε: «Το μέτωπό μας είναι ο Μητσοτάκης, το έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή, είμαι ανοιχτός σε συνεργασία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ