Τσιάρας στον Realfm 97,8: Η κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι απόφαση του πρωθυπουργού

«Έχει δημιουργηθεί έντονη συζήτηση με τα δεδομένα που ενδεχομένως να απέχουν από την πραγματικότητα. Το λέω αυτό γιατί ήδη από αυτά που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας χθες σε σχέση με την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, πολλά πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με αυτά που υπολόγιζε κανείς. Εκτιμώ ότι αύριο ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που έχει προαναγγείλει θα ξεδιπλώσει τις σκέψεις του στο συγκεκριμένο ζήτημα και γύρω από την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Η δυνατότητα του να επιβληθεί κομματική πειθαρχία, είναι γνωστό σε όλους φαντάζομαι, ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό ή τον αρχηγό ενός κόμματος. Όλα αυτά θα εκτιμηθούν στον χρόνο και θα ληφθεί η καλύτερη δυνατή απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα» πρόσθεσε.

«Είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα το οποίο πρέπει καταρχήν να εξηγηθεί επαρκώς. Αυτή τη στιγμή εκτιμώ ότι ακόμα και αν υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις κάποιες εξ αυτών είναι διότι δεν έχει παρουσιαστεί η πραγματικότητα που αφορά στην νομοθετική πρωτοβουλία. Μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού θα έχουμε τον χρόνο και την δυνατότητα να συζητήσουμε για όλα αυτά που ενδεχομένως δημιουργούν τον λόγο της αντίθεσης από κάποιους εκ των συναδέλφων. Δεν θα μπω στην λογική αν είναι λίγοι ή πολλοί, έχει μεγάλη σημασία μεταρρυθμίσεις ή αλλαγές, οι οποίες σηκώνουν αντίδραση ή διαφορετική άποψη, να μπορούν να υπερψηφίζονται συνολικά από τα κόμματα που έχουν την ευθύνη της νομοθετικής πρωτοβουλίας, από τα κυβερνητικά κόμματα με άλλα λόγια» περιέγραψε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ