Τσιάρας στον Realfm 97,8: Η απόφαση του Αρείου Πάγου δικαιώνει τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και υποψήφιος με τη ΝΔ στην Καρδίτσα, Κώστας Τσιάρας, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου δικαιώνει τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση σχετικά με την αξιοποίηση θεσμικών μέσων ώστε εγκληματικές οργανώσεις ή κόμματα που δεν σέβονται τον κοινοβουλευτισμό και την δημοκρατία να βρεθούνε εκτός Βουλής. Νομίζω είναι μια παραδοχή στην οποία καταλήγουν οι πάντες. Δυστυχώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν λειτούργησαν με τον ίδιο τρόπο, ειδικά μάλιστα αυτοί που υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται πάρα πολύ για την δημοκρατία και αναδεικνύουν ως προτεραιότητα την προάσπισή της και δεν υπέβαλαν καν υπόμνημα – και μιλώ για την αξιωματική αντιπολίτευση- προκειμένου να υποστηρίξουν με δικά τους επιχειρήματα τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη. Η δικαιοσύνη λειτούργησε ανεξάρτητα» περιέγραψε αρχικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει πειστικά όταν ερωτηθεί, γιατί όταν υπάρχει δυνατότητα των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου να υποβάλλουν υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με επιχειρηματολογία ώστε να αποκλειστούν κόμματα αυτού του τύπου και αυτό δεν συμβαίνει με την λογική αυτή που περιέγραψα, αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει σε θολά νερά είναι μια πραγματικότητα που την έχουμε καταγράψει πολλές φορές» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί αν γίνουν δεύτερες εκλογές απάντησε πως «κάθε εκλογική διαδικασία λειτουργεί αυτοτελώς. Εκτιμώ ότι επανακρίνονται σε έναν δεύτερο χρόνο. Αυτή είναι η αίσθηση που έχω».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ