Τσακαλώτος: Η ΝΔ διαπραγματεύεται μόνο τους χρόνους

Τσακαλώτος: Η ΝΔ διαπραγματεύεται μόνο τους χρόνους

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ, τη φοροδιαφυγή, αλλά και τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες.

«Εμείς βλέπουμε ότι η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ ακούγεται. Πράγματα που λέγαμε και ήταν εκτός ατζέντας της Ευρωπαϊκής οικονομίας, τώρα τα σηκώνουν οι τραπεζίτες, εφημερίδες όπως οι Financial Times. Πριν από δύο χρόνια έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην απομόνωση και τώρα λένε ότι φίλοι και εχθροί θέλουν να μας ακούσουν. Αυτό αντανακλά την φωνή και τη δύναμη που έχει αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε αρχικά ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε:

«Αν είσαι μια δύναμη που ανεβαίνεις, θέλουν να σε ακούσουν και φίλοι και εχθροί».

«Η γραμμή του ΚΚΕ, της απομόνωσης είναι καταστροφική για την αριστερά. Εμείς εν είμαστε της απομόνωσης. Θέλουμε να εξηγήσουμε στους εχθρούς μας ποια είναι η στάση μας. Αυτό θα έκανε οποιοδήποτε αριστερό κόμμα», πρόσθεσε, για το ΚΚΕ.

«Και τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε στους 3 βασικούς τομείς άμεσα, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της διαπραγμάτευσης. Θα ανακοινώσουμε και πράγματα με συγκεκριμένους πόρους από όπου θα βρεθούν, στα πράγματα που εμείς θεωρούμε μη διαπραγματεύσιμα. Και την ανθρωπιστική κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας», τόνισε σε σχέση με τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε:

«Το άλλο κομμάτι είναι η φορολογία και η φοροδιαφυγή που θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι τεχνική η αδυναμία της κυβέρνησης να μαζέψει από την φοροδιαφυγή. Έχουμε νομοσχέδια για την φοροδιαφυγή πετρελαίου που δεν εφαρμόζονται».

«Το κυρίαρχο είναι αν θα μπορέσουμε με αυτές τις πολιτικές να βγούμε από την κατάσταση που είμαστε. Και εμείς και οι Ευρωπαίοι. Συνεχώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν να τρέξουν σε μια κατεύθυνση και δεν το καταφέρνουν. Χωρίς μια ριζική αλλαγή κατεύθυνσης δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Και βλέπουμε ότι αυτές οι ιδέες αρχίζουν να συζητιούνται», είπε ακόμα ο κ. Τσακαλώτος.

«Η Νέα Δημοκρατία, μόνο για τους χρόνους διαπραγματεύεται. Γι αυτό δεν μπορούμε να μπούμε σε μία διαδικασία συζήτησης», σημείωσε ακόμα.

«Εγώ βλέπω ότι δημιουργούνται δύο μπλοκ δυνάμεων. Το ένα μπλοκ που θέλει τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής και το άλλο μπλοκ που θέλει πολιτική αλλαγή. Αυτό έχει πολιτική αντανάκλαση», σχολίασε για τις συνεργασίες.

«Από την αρχή, από το 2010 είπαμε ότι η αριστερά δεν είναι πρόβλημα για το ευρώ. Οι ίδιες οι μνημονιάκες πολιτικές είναι. Ο εχθρός τις Ευρώπης είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και 5-6 χρόνια. Αυτό εννοούσε ο Αλέξης με τη δήλωσή του στο CNBC».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ