Τριαντόπουλος: Δεν υπήρχαν εντολές για διαμόρφωση του χώρου, αλλά πρωτόκολλα – Νέα απάντηση στα περί «μπαζώματος»

Στα «πυρά» που έχει δεχτεί από την αντιπολίτευση για το «μπάζωμα» του χώρου στα Τέμπη απάντησε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

«Οι ισχυρισμοί για τη διαμόρφωση του χώρου δεν είναι βάσιμοι. Όσοι το ισχυρίζονται δεν μπορούν να γεμίσουν ούτε μία πρόταση με όσα αναφέρουν. Δεν υπήρχαν εντολές για διαμόρφωση του χώρου, αλλά πρωτόκολλα» τόνισε  ο κ. Τριαντόπουλος και πρόσθεσε ότι μετά το τραγικό δυστύχημα, «όλες οι ενέργειες έγιναν από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να γίνουν τα προβλεπόμενα και να εντοπιστούν τα θύματα. Ήταν εκεί οι υπηρεσιακοί για να ανταποκριθούν».

Ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι βρέθηκε στη Λάρισα λίγες ώρες μετά το δυστύχημα για τον συντονισμό και την στήριξη των οικογενειών.

«Βρέθηκα εκεί ως μέλος κυβερνητικού κλιμακίου. Ασχοληθήκαμε με διάφορα διαχειριστικά ζητήματα, τη φιλοξενία των συγγενών, διασταυρώσεις και αναγνωρίσεις των θυμάτων. Την στήριξη συγγενών θυμάτων και συγγενών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός παίρνοντας τον λόγο έθεσε ερωτήματα προς τον κ. Τριαντόπουλο επικαλούμενος δηλώσεις του σε ΜΜΕ για την αναμόρφωση του χώρου.

«Προχωράτε σε κοπτοραπτική που τροφοδοτεί το αφήγημά σας» σημείωσε ο κ. Τριαντόπουλος και εξήγησε ότι μετέφερε στην κοινή γνώμη την ενημέρωση που είχαν και οι ίδιοι. Ταυτόχρονα, απάντησε στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την δικαιοσύνη λέγοντας «χαίρομαι που αναφέρεστε στην δικαιοσύνη και δεν την αντικαθιστάτε». Επανέλαβε ότι για τη διαμόρφωση του χώρου έχουν δοθεί απαντήσεις αρμοδίων και συμπλήρωσε πως ο ίδιος δεν συμμετείχε στο συντονιστικό. «Εσείς πιστεύετε ότι δούλευαν για να συγκαλύψουν τι;», αντέτεινε προς τον Διονύση Καλαματιανό.

«Δεν μου απαντήσατε για την έννοια της αποκατάστασης. Ποιοι αποφάσισαν; Οι επιχειρησιακοί; Ποιους εννοείτε; Είστε έτοιμος να πάτε στην δικαιοσύνη;» διερωτήθηκε ο κ. Καλαματιανός με τον κ. Τριαντόπουλο να απαντά ξανά: «Υπάρχει κάποιο στοιχείο; Μπορεί οι αλήθειες να μην ανταποκρίνονται στο αφήγημα σας, δεν χρειάζεται όλοι να ταιριάζουν με το δικό σας αφήγημα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ