Τραγωδία στα Τέμπη: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στέλνει στη Βουλή τη δικογραφία για τη σύμβαση «717»

Σε τυχόν ποινικές ευθύνες δύο πρώην υπουργών Μεταφορών, του επί ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη και του επί ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, «σκόνταψε» η ελληνική Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στο πλαίσιο της έρευνας της για κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων σε σχέση με τη σύμβαση «717 ».

Τέμπη: Στον Εφέτη Ανακριτή τέσσερις επιβάτες του μοιραίου Intercity

Της Άννας Κανδύλη

Πρόκειται για τη σύμβαση που αφορά στην σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση στα τρένα, η οποία υπεγράφη το 2014. Ωστόσο έως σήμερα, μετά από 7 παρατάσεις, δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

Τέμπη: Στο Ανόβερο ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού – Θα νοσηλευτεί σε εξειδικευμένο Κέντρο Αποκατάστασης

Η δικογραφία βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών διαβιβάζεται, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, στη Βουλή ως μόνη αρμόδια να κρίνει εάν προκύπτουν ευθύνες των δύο πρώην υπουργών.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ξεκίνησε μήνες πριν από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς. Στόχος ήταν να διαπιστωθεί αν υπήρχε κακοδιαχείριση σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς το συγκεκριμένο έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ελληνικό δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κούγιας για τραγωδία στα Τέμπη: Νέες διώξεις σε πέντε πρόσωπα – Αναμένεται η απολογία τους

Η ελληνική Ευρωπαϊκή Εισαγγελία συνεχίζει πάντως την έρευνα για μη πολιτικά πρόσωπα που σχετίζονται με την υλοποίηση της σύμβασης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ