Τουρκικά ΜΜΕ: Οι ειρωνείες για τον Νίκο Δένδια και το επεισόδιο στη Λιβύη

Στο επεισόδιο με τον Νίκο Δένδια στη Λιβύη αναφέρονται σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ και τα περισσότερα τονίζουν ότι η οργή της Αθήνας οφείλεται στις σχέσεις της Λιβύης με την Τουρκία.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στο επίκεντρο των τουρκικών δημοσιευμάτων. Ορισμένα αναφέρουν ότι  «Ο Δένδιας πήγε στη Λιβύη, αλλά δεν κατέβηκε από το αεροσκάφος» – «Ο λόγος της οργής της Αθήνας είναι οι σχέσεις της Λιβύης με την Τουρκία».

Συγκεκριμένα, η Hurriyet αναφέρει ότι «το πείσμα Δένδια δημιούργησε την κρίση», ενώ η Yeni Safak αναφέρει ότι «το όνομα της κρίσης είναι Δένδιας».

Το Haber Global σημείωσε: «Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας ξεκίνησε επεισοδιακά την επίσκεψή του στη Λιβύη. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πήγε στην Τρίπολη, αλλά δεν κατέβηκε από το αεροσκάφος.

Η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Νατζλά Μανγκούς πήγε στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τον Δένδια. Όμως, την τελευταία στιγμή ο Δένδιας επέλεξε να μην κατέβει απο το αεροσκάφος και έδωσε εντολή στον πιλότο να απογειωθεί και  χωρίς να κάνει καμία ανακοίνωση πήγε στην Βεγγάζη».

Το τηλεοπτικό δίκτυο TGRT HABER μετέδωσε: «Αυτό το θέμα στη Λιβύη, είναι ένα διπλωματικό σκάνδαλο. Όμως, στη βάση του ζητήματος υπάρχει η Τουρκία. Διότι η Τουρκία με τη Λιβύη έχουν υπογράψει συμφωνία καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Αυτή η συμφωνία είναι νόμιμη. H οργή της Αθήνας για τη συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης, τώρα πια έφτασε στο σημείο να καταργεί και τους κανόνες ευγενείας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ