Τουρκία: Προκλητικές δηλώσεις απόστρατου Συνταγματάρχη – «Στα κατεχόμενα νησιά μας υπάρχουν 6.000 Έλληνες στρατιώτες»

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο απόστρατος Συνταγματάρχης και πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Άμυνας στην Τουρκία, Ουμίτ Γιαλίμ. Οι δηλώσεις του δε, έγιναν πρωτοσέλιδο στην αντιπολιτευόμενη κεμαλική και εθνικιστική εφημερίδα «Sozcu», η οποία κυκλοφορεί με τίτλο «Στα κατεχόμενα νησιά μας υπάρχουν 6.000 Έλληνες στρατιώτες».

Ο εκ των εμπνευστών των «γκρίζων ζωνών» Γιαλίμ δήλωσε στην εφημερίδα: «Οι Έλληνες στρατιώτες που ρίξαμε στη θάλασσα στη Σμύρνη, στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, βρίσκονται και πάλι στη Σμύρνη. Ο Έλληνας υφυπουργός Άμυνας, Νίκος  Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε τις Οινούσσες (Koyun στο κείμενο, Νήσος Πρόβατο) της Σμύρνης στις 27 Αυγούστου και επιθεώρησε τους Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται εκεί. Οι Οινούσσες, οι οποίες βρίσκονται εντός των συνόρων της Σμύρνης και των τουρκικών χωρικών υδάτων των 6 μιλίων, βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή από το 2004».

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι 6.000 Έλληνες στρατιώτες σταθμεύουν σε 20 τουρκικά νησιά και 2 τουρκικές βραχονησίδες. «Η Ελλάδα συνεχίζει να επενδύει στα κατεχόμενα εδάφη μας. Η Ελλάδα, η οποία άνοιξε μια Ναυτική Σχολή στις Οινούσσες, δημιούργησε και πυροσβεστικό σταθμό το 2021» είπε.

Ο Γιαλίμ δήλωσε ακόμη, σύμφωνα με την ΕΡΤ1: «Γιατί η Ακτοφυλακή δεν επενέβη στο ελληνικό στρατιωτικό σκάφος που μετέφερε τον Χαρδαλιά, το οποίο έπλεε δυτικά του Καραμπουρούν της Σμύρνης, στην περιοχή ευθύνης της και σε τουρκικά χωρικά ύδατα 6 μιλίων; Είναι καθήκον της Χωροφυλακής να συλλαμβάνει και να προσαγάγει στη Δικαιοσύνη τους αρχηγούς της Μαφίας και τα στελέχη της που καταλαμβάνουν εδάφη του Δημοσίου της Τουρκικής Δημοκρατίας. Είναι και καθήκον της Χωροφυλακής να συλλάβει και να προσαγάγει στη Δικαιοσύνη τους Έλληνες πολίτες δημάρχους που προσεταιρίζονται και κατέχουν τα νησιά της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Σμύρνη, στο Αϊδίνι και τα Μούγλα. Γιατί η Χωροφυλακή δεν συλλαμβάνει τους Έλληνες πολίτες δημάρχους και δεν τους παραπέμπει στη Δικαιοσύνη;».

«Ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του ΑΚΡ καθώς και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αδιαφορούν για τα υπό κατοχή νησιά μας και παραμένουν θεατές των πρακτικών του ελληνικού κράτους στα νησιά μας» κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ