Το υπόμνημα του Ζήγρα στους Ελβετούς εισαγγελείς

Το υπόμνημα του Ζήγρα στους Ελβετούς εισαγγελείς 

 

Διαβάστε όλο το υπόμνημα που κατέθεσε ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, στους εκπροσώπους της ελβετικής Δικαιοσύνης.

 

“Το Ελβετικό κράτος είναι αποδέκτης όλου του μαύρου χρήματος από την Ελλάδα, είναι το κράτος που ξεπλένει τα μαύρα χρήματα ανεξαρτήτου προέλευσης. Είναι κάτι το οποίο το γνωρίζετε πολύ καλά, αλλά και το διαφημίζατε για πολλά χρόνια, στις επισκέψεις των Ελβετών τραπεζιτών στην Ελλάδα. Για να προσελκύσετε τα Ελληνικά μαύρα χρήματα, χρησιμοποιήσατε το private banking των τραπεζών σας, το οποίο φροντίσατε να επανδρώσετε με στελέχη που είχαν δεσμούς με την Ελλάδα. Οι ένοχοι για το ξέπλυμα του ελληνικού μαύρου χρήματος βρίσκονται στην Ελβετία και τους γνωρίζετε πολύ καλά. Είστε η χώρα – πλυντήριο και προσπαθείτε να κλείσετε τα μάτια σας κάνοντας πως δε γνωρίζετε. Το ίδιο το private banking των Ελβετικών τραπεζών για να προσελκύσει πελάτες, ίδρυε υπεράκτιες εταιρείες για να χάνονται τα ίχνη των χρημάτων. Η Morgan Stanley με σύστησε στην εταιρεία Καμινάδα για να συστήσω υπεράκτιες εταιρείες για να ξεπλένονται χρήματα, φρόντιζε να δίνονται δάνεια ισόποσα των μιζών για να δημιουργούνται ψεύτικα πόθεν έσχες.

Ελβετικές τράπεζες διατηρούσαν παραμάγαζα στην Αθήνα από κοινού με έλληνες «χρηματιστές» και λάμβαναν βαλίτσες με χρήματα σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων των Αθηνών από Έλληνες πολιτικούς, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες κτλ. 

Ή μήπως δε γνωρίζετε πως ο Αθανάσιος Απόστολος Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιώντας το όνομά μου αλληλογραφούσε με ελβετικά δικηγορικά γραφεία για να βάλει φραγμό στο άνοιγμα των λογαριασμών μου; Ή μήπως δε γνωρίζετε ότι προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Υπουργό Δικαιοσύνης σας για να εμποδίσει το άνοιγμα το λογαριασμών και ότι αυτός ο Υπουργός στη συνέχεια, παραιτήθηκε ή τον παραιτήσατε; Τι ψάχνετε λοιπόν εδώ; Γιατί μου ζητάτε να σας προσκομίσω τα δικαιολογητικά των συναλλαγών που πραγματοποιούσα; Ψάξατε στα αρχεία των τραπεζών σας που ξέπλεναν όλα τα μαύρα χρήματα, χωρίς να ενδιαφερθούν ποτέ για την προέλευση των χρημάτων;

Υπήρξε ποτέ κανένας έλεγχος από το Κράτος σας για το πώς ένας Έλληνας ξυλέμπορος, χωρίς κανένα τιμολόγιο, με φορολογικές δηλώσεις μερικών χιλιάδων ευρώ, διακινούσε δεκάδες εκατομμύρια στις τράπεζες σας εξαργυρώνοντας επιταγές από εμπόρους όπλων; Εγώ δήλωσα εμπράκτως τη μεταμέλειά μου για τη συμμετοχή μου στην εγκληματική οργάνωση του Α. Τσοχατζόπουλου και ζήτησα συγνώμη από την Ελληνική Δικαιοσύνη και τον ελληνικό λαό. Το Ελβετικό κράτος που οικοδόμησε την οικονομία του περιθάλποντας τα μεγαλύτερα λαμόγια του τραπεζικού κόσμου πρέπει να ζητήσει με τη σειρά του συγνώμη από την Ελληνική Δικαιοσύνη και τον Ελληνικό λαό. Το Ελβετικό κράτος πρέπει να επιστρέψει άμεσα στον ελληνικό λαό τα κλεμμένα χρήματα και να παύσει τις υποκριτικές διώξεις και ανακρίσεις για να έχει δικαιολογία να παρακρατεί τα κλεμμένα από τον ελληνικό λαό χρήματα. Και η αρχή της επιστροφής των χρημάτων, πρέπει να γίνει από τα χρήματα που έχουν βρεθεί στην Ελβετία στο όνομά μου και τα οποία εδώ και ενάμιση χρόνο ζητώ να επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

 

Επειδή κάποιοι φροντίζουν πάντα να διαρρέουν αυτά που καταθέτω και να διαρρέουν διαστρεβλωμένα, θα σας αναφέρω εγώ ο ίδιος κάποια σημεία από την έγγραφη κατάθεση που έδωσα στους Ελβετούς ανακριτές. Το Ελβετικό κράτος είναι αποδέκτης του 80% του μαύρου χρήματος από την Ελλάδα, είναι το κράτος που ξεπλένει τα μαύρα χρήματα ανεξαρτήτου προέλευσης. Είναι κάτι το οποίο το Ελβετικό κράτος γνωρίζει πολύ καλά, είναι κάτι που διαφήμιζαν οι Ελβετοί τραπεζίτες στις επισκέψεις τους στην Ελλάδα. Οι ένοχοι για το ξέπλυμα του ελληνικού μαύρου χρήματος βρίσκονται στην Ελβετία και τους γνωρίζει πολύ καλά η Ελβετία. Η Ελβετία είναι η χώρα – πλυντήριο. Το ίδιο το private banking των Ελβετικών τραπεζών για να προσελκύσει πελάτες, ίδρυε υπεράκτιες εταιρείες για να χάνονται τα ίχνη των χρημάτων. Ελβετικές τράπεζες διατηρούσαν παραμάγαζα στην Αθήνα από κοινού με έλληνες «χρηματιστές» και λάμβαναν βαλίτσες με χρήματα σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων των Αθηνών από Έλληνες πολιτικούς, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες κτλ.

Μήπως δε γνωρίζει η Ελβετική Δικαιοσύνη πως ο κύριος Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιώντας το όνομά μου αλληλογραφούσε με ελβετικά δικηγορικά γραφεία για να βάλει φραγμό στο άνοιγμα των λογαριασμών μου; Ή μήπως δε γνωρίζει ότι προσπάθησε να δωροδοκήσει Ελβετό Υπουργό για να εμποδίσει το άνοιγμα το λογαριασμών; Τι ήρθαν να ψάξουν εδώ οι Ελβετοί ανακριτές; Έψαξαν στα αρχεία των τραπεζών τους για να βρουν αν ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς τραπεζίτης για την προέλευση των χρημάτων; Υπήρξε ποτέ κανένας έλεγχος από το Ελβετικό Κράτος για το πώς ένας έλληνας ξυλέμπορος, χωρίς κανένα τιμολόγιο, με φορολογικές δηλώσεις μερικών χιλιάδων ευρώ, διακινούσε δεκάδες εκατομμύρια στις τράπεζές τους εξαργυρώνοντας επιταγές από εμπόρους όπλων; Εγώ δήλωσα εμπράκτως τη μεταμέλειά μου για τη συμμετοχή μου στην εγκληματική οργάνωση του κυρίου Τσοχατζόπουλου και ζήτησα συγνώμη από την Ελληνική Δικαιοσύνη και τον ελληνικό λαό. Το Ελβετικό κράτος που οικοδόμησε την οικονομία του πάνω στη δράση των μεγαλύτερων λαμογιών του τραπεζικού κόσμου πρέπει να ζητήσει με τη σειρά του συγνώμη από την Ελληνική Δικαιοσύνη και τον Ελληνικό λαό. Το Ελβετικό κράτος πρέπει να επιστρέψει άμεσα στον ελληνικό λαό τα κλεμμένα χρήματα, με πρώτα τα χρήματα που έχουν βρεθεί στην Ελβετία στο όνομά μου και τα οποία εδώ και ενάμιση χρόνο ζητώ να επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο”.

 

Διαβάστε επίσης:

Μίζες 24 εκατ. ψάχνουν οι Ελβετοί εισαγγελείς

Τι ρωτούν οι Ελβετοί εισαγγελείς τον Ζήγρα

Τι είπε ο Ζήγρας στον Ελβετό ανακριτή

Καταθέτει στους Ελβετούς εισαγγελείς ο Τσοχατζόπουλος

Ο Ζήγρας ήταν… παντρεμένος με τη Σταμάτη

Τσοχατζόπουλος: Καταδικάστηκα με ψευδομαρτυρία

Ο Τσοχατζόπουλος μας κάνει… πλάκα

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.