Το “χρηματιστήριο” των πολιτικών προσώπων

Το “χρηματιστήριο” των πολιτικών προσώπων

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό χρηματιστήριο πολιτικών προσώπων επιφέρουν οι κάλπες του Ιουνίου, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση «τάσεις» της «MRB», ενώ για πρώτη φορά μετριέται η δημοτικότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμματος πια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Λιάνα Κανέλλη με 39,9% παραμένει το δημοφιλέστερο πολιτικό πρόσωπο, ενώ στην πρώτη δεκαπεντάδα στο σύνολο των ψηφοφόρων ακολουθούν οι Δημήτρης Αβραμόπουλος με 22,5%, Μανόλης Γλέζος με 20,6%, Άρης Σπηλιωτόπουλος με 18,2%, Γιάννης Δραγασάκης και Πάνος Παναγιωτόπουλος με 18,1%, Όλγα Κεφαλογιάννη με 18%, Νικήτας Κακλαμάνης και Δημήτρης Παπαδημούλης με 17,6% ,Γιάννης Ιωαννίδης με 17,5% , Δημήτρης Στρατούλης με 17,3%, Νίκος Δένδιας με 17,2%, Τέρενς Κουίκ με 17%, Κυριάκος Μητσοτάκης με 16,4% και Φώφη Γεννηματά με 16,2%.

Αξίζει να σημειωθεί ο καταποντισμός κορυφαίων στελεχών της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όπως π.χ. ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αλλά και το γεγονός ότι μετά την Φώφη Γεννηματά «υψηλά» ποσοστά συγκεντρώνουν Μίμης Ανδρουλάκης 15,2%, Λοβέρδος Ανδρέας 11,7%, Σκανδαλίδης Κώστας 11,6% , Άννα Διαμαντοπούλου με 9,8% και ακολουθεί από τα συμμετέχοντα στο ΠΑΟΣΚ στελέχη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 9,6% και η Εύη Χριστοφιλοπούλου με 6,2%. Από τη ΔΗΜΑΡ δημοφιλέστερο στέλεχος ο Γρηγόρης Ψαριανός με 9%.

 

 

 

 

Μεταξύ των πολιτικών της ΝΔ προηγείται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ ακολουθούν Άρης Σπηλιωτόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης, Γιάννης Ιωαννίδης, Νίκος Δένδιας και Κωστής Χατζηδάκης.

 

 

 

 

Μεταξύ των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Μανόλης Γλέζος με 20,6% και ακολουθούν Γιάννης Δραγασάκης , Δημήτρης Παπαδημούλης, Δημήτρης Στρατούλης, Σοφία Σακοράφα, Ρένα Δούρου και Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιώργος Σταθάκης.

 

 

 

 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίζει την καλύτερη εικόνα και μεταξύ των μελών της κυβέρνησης με 22,5% θετικές γνώμες ,αλλά και με τις υψηλότερες αρνητικές ψήφους ,61,1%. Ακολουθούν Πάνος Παναγιωτόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νίκος Δένδιας και Κωστής Χατζηδάκης ,ενώ όγδοος είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με 12,6%. Τον συναγωνίζεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, με 12,4%, ενώ τελευταίοι είναι ο Αντώνης Μανιτάκης με 5,3% και οι δύο υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Αθανάσιος Τσαφτσάρης με 2% και Ευάγγελος Λιβιεράτος με 1,7%!!!

 

 

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ