Το “Σπαθί της Σπάρτης” έσκισε τον ουρανό του Αιγαίου με αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52 – ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Δύο θηριώδη αμερικανικά βομβαρδιστικά της USAFE, βρέθηκαν στο Αιγαίο, σε άσκηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ κι έφερε σε πέρας το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ).

Τα δύο αμερικανικά εμβληματικά βομβαρδιστικά ήρθαν στο κεντρικό Αιγαίο, με το ένα να συνεχίζει την πορεία του για Μαύρη Θάλασσα και το δεύτερο να επιστρέφει στην Ευρώπη, με πορεία δυτική.

Και στις δύο περιπτώσεις ενεπλάκησαν από 4 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, σε σενάρια High Value Asset Attack and Protection με εναλλαγές στο ρόλο τόσο του επιτιθέμενου, όσο και της Δύναμης Συνοδείας.

Η «SPARTAN SWORD», που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 14 Ιουνίου, αποτελεί ακόμα μία εκπαιδευτική συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ για συνεχή αναβάθμιση κοινών δραστηριοτήτων με φίλες και σύμμαχες χώρες, όπου ανταλλάσσονται πολύτιμες εμπειρίες, σε ιδιαίτερα σύνθετες αποστολές, μεγιστοποιώντας το επιχειρησιακό όφελος των ΕΔ των συμμετεχουσών χωρών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ