Ελλάδα- ΗΠΑ: Η “oργή του Ποσειδώνα” ξέσπασε με βομβαρδισμό βραχονησίδας – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση Αμερικανικών Μαχητικών F-15 της USAFE με μαχητικά F-16 και F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η «οργή του Ποσειδώνα» (Poseidon’s Rage) όπως ονομάστηκε, ξέσπασε την Πέμπτη, 27 Μαΐου περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων σενάρια προσβολής επιγείων στόχων και στόχων επιφανείας.

Η άσκηση διήρκησε μέχρι την Παρασκευή, 11 Ιουνίου, με την πολυπληθή αμερικανική αποστολή των 14 F-15 και άνω των 100 τεχνικών και προσωπικού επίγειας εξυπηρέτησης κι υποστήριξης να αναχωρούν από χθες για την Μεγάλη Βρετανία, όπου και είναι η έδρα τους.

Το αεροπορικό κλιμάκιο των ΗΠΑ της 492 Fighter Squadrom (FS) της US Air Forces in Europe – USAFE, ολοκλήρωσε τη μεταστάθμευση του στο Αεροδρόμιο της Σούδας την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021.

Η «POSEIDON’S RAGE» αφορούσε σε εκπαίδευση σε χαμηλά ύψη, προσβολές επιγείων στόχων και στόχων επιφανείας, αφέσεις πραγματικών / εκπαιδευτικών όπλων καθώς και εναέρια μάχη και αποστολές Σύνθετων Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Composite Air Operation – COMAO).

Επίσης, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν αποστολές Close Air Support (CAS) σε συνεργασία με Joint Terminal Attack Controller (JTAC) δυνάμεων ΣΞ και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, καθώς και ασκήσεις αεράμυνας (Air Defense Exercise – ADEX) με την συμμετοχή πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ