Το σενάριο-έκπληξη για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ – Τι θα γίνει με την αξιωματική αντιπολίτευση

Την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τα ζητήματα που προκύπτουν ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης, ανέλυσαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, οι δύο δημοσιογράφοι, Αντώνης Δελατόλλας και Κάτια Μακρή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηνικολάου ρώτησε τον κ. Δελατόλλα, τι λένε τα προγνωστικά ενόψει του δεύτερου γύρου, με τον δημοσιογράφο να του απαντά πως οι δύο μονομάχοι έχουν τους δικούς τους άσσους ξεχωριστά. «Η μεν κα Αχτσιόγλου προτάσσει ένα πλαίσιο συγκεκριμένο. Το ακούσαμε και στην συνέντευξη που είχες μαζί της, και μία συνέχεια του κόμματος, με όποιες αλλαγές προτείνει».

Από την άλλη, όσον αφορά τον κ. Κασσελάκη, ο δημοσιογράφος επεσήμανε πως «ο δικός του άσσος είναι το “θέλω να τα αλλάξω όλα, και δεν είναι μόνο η ηγεσία”. Όμως, βλέπεις και βλέπουμε, ότι σε αυτήν την ιστορία έχουν γίνει και λάθη, και υπερβολές, και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ηθική μέσα στην πολιτική και αυτό επηρεάζει. Κυρίως, το λεκτικό, όπως αποκάλεσαν, ατόπημα για την Κύπρο, κόστισε και κοστίζει. Αν ο κ. Κασσελάκης δεν είναι έτοιμος, και είναι κουρασμένος, είναι καλύτερο να κοιμάται παρά να κάνει δηλώσεις. Αυτό νομίζω πως θα παίξει έναν ρόλο, αλλά όχι κυρίαρχο, στις εκλογές. Νομίζω ότι πολύ δύσκολα θα ανατραπεί το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής».

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηνικολάου τον ρώτησε κατά πόσο πιστεύει ότι επηρεάζει το σκληρό ροκ ανάμεσα στους δύο υποψηφίους, με τον κ. Δελατόλλα να απαντά πως αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για την επόμενη ημέρα, καθώς θα είναι πολύ δύσκολη η συνύπαρξη. «Έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο που καθιστά πολύ δύσκολη την συνύπαρξή τους μέχρι τις ευρωεκλογές. Εγώ είχα πει ότι είναι το πρώτο στοίχημα του νέου προέδρου, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση μέχρι την Κυριακή. Θα δυσκολευτούν να μείνουν κάποιοι στο κόμμα, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό και στον ΣΥΡΙΖΑ, και στην αξιωματική αντιπολίτευση».

Από την πλευρά της, η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, ανέφερε πως η σύγκρουση ανάμεσα στους δύο υποψηφίους δεν είναι μόνο πολιτική, αλλά πλέον γίνεται και προσωπική. «Δεν είναι μία σύγκρουση υποψηφίων και υποστηρικτών. Δημιουργούνται δίπολα που δηλητηριάζουν την μεταξύ τους σχέση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης με τον κ. Κασσελάκη. Ο κ. Φίλης μιλάει για μεσαιωνισμό, ενώ χθες του καταλόγισε ότι συνεργάστηκε με τον Μητσοτάκη, γεγονός το οποίο λέγανε πως είναι ψευδές και από το Μαξίμου. Ο κ. Κασσελάκης, απάντησε με μία χαρακτηριστική κίνηση, ότι τίναξε το μανίκι του, και λέει πως “έτσι θα τινάξω την Κυριακή και αυτές τις επιθέσεις”».

Από την άλλη, η κα Μακρή, επεσήμανε και το σκληρό δίπολο Αχτσιόγλου-Πολάκη, «με την κα Αχτσιόγλου να τον κατηγορεί καθημερινά για ανθρωποφαγία, και εκείνος σήμερα της είπε ότι έχει κατέβει όλη την σκάλα. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, πως με τόσες βαριές κουβέντες, είναι πολύ δύσκολο, την Δευτέρα το πρωί να κάνουν πως δεν τρέχει τίποτα. Αν επικρατήσει ο κ. Κασσελάκης, θεωρούμε περίπου δεδομένο για τον κ. Φίλη, τον κ. Σκουρλέτη, και τον ίδιο τον κ. Τσακαλώτο, θα είναι πολύ στενό αυτό το κοστούμι για να παραμείνουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεχομένως να αποχωρήσουν κάνοντας ένα άλλο κόμμα, ή να πάνε σπίτι τους. Από την άλλη, αν κερδίσει η κα Αχτσιόγλου, πείτε μου, πώς θα μείνει ο κ. Πολάκης και ποια θέση θα έχει. Πολλοί είναι αυτοί που λένε, πως και ο κ. Κασσελάκης, αν κερδίσει η κα Αχτσιόγλου, θα φύγει σε κάποια στροφή του δρόμου, με στόχο μέχρι τις ευρωεκλογές να κάνει δικό του κόμμα».

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Δελατόλλας τόνισε πως υπάρχει και ένα σενάριο-έκπληξη που μπορεί να «σκάσει» την Δευτέρα. «Εάν ο ηττημένος αποχωρήσει με 16 βουλευτές, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι ο κ. Ανδρουλάκης, καθώς αρχηγός ορίζεται κατά τον κανονισμό της Βουλής, αυτός που έχει την πλειοψηφία, τις περισσότερες έδρες.

Το ΠΑΣΟΚ έχει 32, και φεύγοντας κάποιος με 16, ο επόμενος που μένει, έχει 31. Είναι ένα σενάριο πολύ υπαρκτό, αφού έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο και μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω.

Εκεί να δούμε εάν ο Αλέξης Τσίπρας, την επόμενη μέρα, θα παίξει έναν ρόλο ενωτικό, με μία δήλωση που εγώ προσωπικά την περιμένω» κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ