Το “πείραμα” της Αστυπάλαιας και η μεγάλη επένδυση της Volkswagen – Στο νησί σήμερα ο Μητσοτάκης

Στην Αστυπάλαια θα βρεθεί το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 15:00 με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess, ενώ στις 16:15, θα παραβρεθεί στην παράδοση δωρεάς υπηρεσιακών αυτοκινήτων και φορτιστών από την Volkswagen στις τοπικές αρχές (Αστυνομία, Λιμενικό).

Τέλος, στις 17:30, ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα «Astypalea: smart & sustainable island – Progress Report, from vision to action». Τον Πρωθυπουργό στην Αστυπάλαια θα συνοδεύουν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Η επίσκεψη εκεί θα έχει διττό σκοπό, καθώς από τη μια το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να στείλει μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο ότι άνοιξε η τουριστική περίοδος και από την άλλη ο Πρωθυπουργός θα εξάρει την «πράσινη» επένδυση που πραγματοποιεί η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen στο νησί αναπτύσσοντας την ηλεκτροκίνηση. Ο πρωθυπουργός από την Αστυπάλαια αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για τα επόμενα πράσινα ενεργειακά βήματα, ενώ θα αναφερθεί και σε νησιά που σε επόμενη φάση θα ακολουθήσουν.

Η επένδυση της Wolkswagen

Η επένδυση «Smart & Sustainable Island» της VW στην Αστυπάλαια είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Νοέμβριο σε εκδήλωση, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το έργο, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2026, επιμερίζεται σε 3 βασικές φάσεις. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

-την αντικατάσταση όλων των δημόσιων συγκοινωνιών με ηλεκτροκινούμενα οχήματα,

-την παροχή γενναίων κινήτρων, πέραν αυτών που έχει θεσμοθετήσει ήδη η ελληνική κυβέρνηση, για την αντικατάσταση των οχημάτων των κατοίκων με ηλεκτρικά

-και την ανάπτυξη «πράσινης» μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, η οποία θα μπορεί να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του νησιού σε ηλεκτρισμό.

Προβλέπεται επίσης να «τρέξει» και το πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης στο νησί. Πρόκειται για μία επένδυση της τάξης των 20 εκατ. ευρώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ