Το ΠΑΣΟΚ πίσω από την αναβολή

Το ΠΑΣΟΚ πίσω από την αναβολή

Πίσω από την απόφαση για την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή αναφορικά με την επικύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ, κρύβεται η άρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Κάτια Μακρή στον Real Fm, το ΠΑΣΟΚ αρνείται να επικυρώσει την σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Μάλιστα, τον Ιούνιο του 2012, όταν έφυγε από την κυβέρνηση ο Φώτης Κουβέλης, αντιδρώντας για την απόφαση για την ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ έμεινε υπό τον όρο ότι δεν θα ψηφιστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Την Δευτέρα υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ της Χαριλάου Τρικούπη και του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη. Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι ζητάει να έρθει ως τροπολογία στη Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά και διεξοδικά και ξεκαθάρισε ότι δεν επικυρώνει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Πριν από λίγο ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, ενημέρωσε ότι η τροπολογία θα έρθει στη Βουλή, αφού εκπνεύσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την Κάτια Μακρή, στο ΠΑΣΟΚ κρατούν επιφύλαξη για το περιεχόμενο της τροπολογίας, θεωρούν ότι είναι άσκοπη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και επιβραδύνει ήδη ένα πολύ αρνητικό κλίμα. 

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ