Το «μίνι ΕΣΠΑ» του Κώστα Μπακογιάννη

Το «μίνι ΕΣΠΑ» του Κώστα Μπακογιάννη

 

Ένα «μίνι ΕΣΠΑ», παρουσίασε ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο μέσα από μία σειρά μέτρων στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, προσαρμοσμένα στις νέες ανάγκες, ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα αποκλειστικά στα όρια του νέου δήμου Καρπενησίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα evrytanika.gr, ισχυρό κίνητρο η απαλλαγή του επενδυτή για τρία χρόνια από κάθε δημοτικό τέλος. Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το είδος της νέας εταιρείας, επιχορηγούνται ακόμη και οι Ανώνυμες Εταιρείες. Βασικός όρος, ο ιδιοκτήτης να είναι κάτω από 40 ετών.

Τα δημοτικά τέλη από τα οποία απαλλάσσεται ο νέος επιχειρηματίας αφορούν ακόμη και τη χρήση κοινόχρηστων χωρών πλατείες κ.λπ – όπως ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που ωστόσο μένει να επιβεβαιωθεί – ενώ απαλλάσσεται για τρία χρόνια από τέλη ύδρευσης, αποχέτευσης, φωτισμού κ.λπ. Διόλου ευκαταφρόνητα ποσά.

Ο στόχος του δήμου είναι πολλαπλός. Με τα κίνητρα που ανακοινώθηκαν, προσδοκάται η μείωση της ανεργίας, η προώθηση της επιχειρηματικότητας, η αφύπνιση των νέων στις νέες συνθήκες εργασίας, αλλά και η στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Με κύριο σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή, ο Δήμος Καρπενησίου δημιουργεί ένα νέο πιο ευέλικτο και φιλόξενο περιβάλλον για τους νέους επιχειρηματίες, το οποίο στηρίζεται σε τρεις άξονες: Κίνητρα επιχειρηματικότητας, Κέντρο Υποδοχής Ενημέρωσης Επενδυτών, διαφημιστική καμπάνια για την προώθηση της επιχειρηματικότητας.

Ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης σε δήλωσή του αναφέρει: «Σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον και με την κρίση να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για οποιασδήποτε επιχειρηματική κίνηση, ο Δήμος Καρπενησίου στηρίζει εμπράκτως κάθε νέα αναπτυξιακή πρωτοβουλία».

 

Πηγή:real.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ