Το δεύτερο μέρος της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Την ύπαρξη συγκεκριμένου σχεδίου και προτάσεων ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους ακόμα και αύριο, όπως είπε χαρακτηριστικά, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στην ολομέλεια της Βουλής.

«Είμαστε έτοιμοι με σχέδιο και προτάσεις να συμφωνήσουμε και αύριο το πρωί αν υπάρχει διάθεση», σημείωσε ο Πρωθυπουργός εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Παράλληλα, έθεσε ως στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για ένα πρόγραμμα-γέφυρα μέχρι τον Ιούνιο ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως «η νέα κυβέρνηση δεν δικαιούται να ζητήσει παράταση του μνημονίου».

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως η στρατηγική της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλους τους λαούς των ευρωπαϊκών χωρών καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «η κρίση δεν είναι ελληνική, είναι ευρωπαϊκή επομένως και η λύση θα είναι ευρωπαϊκή».

Ακόμη, κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα θέλει να εξυπηρετήσει το χρέος της και κάλεσε την Ευρώπη να κάτσει στο τραπέζι με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να βρεθούν οι τρόποι και οι τεχνικές που θα το καταστήσουν βιώσιμο.

«Δεν διαπραγματευόμαστε την εθνικής μας κυριαρχία, δεν διαπραγματευόμαστε την λαϊκή κυριαρχία, δεν διαπραγματευόμαστε τη λαϊκή εντολή», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Τέλος, εξήγγειλε την παροχή δωρεάν σίτισης, στέγης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και την αποκατάσταση των αδικιών του μνημονίου με την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων, των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ αλλά και τον αποφασιστικό περιορισμό της σπατάλης στο δημόσιο τομέα με παράλληλο περιορισμό των προνομίων υπουργών και βουλευτών.

 

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ