Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Μπορέλ για τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων...

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (Gymnich) που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ανατολική Μεσόγειος στην ατζέντα επαφών του Μπορέλ με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας

Συνάντηση με τον Σλοβένο πρόεδρο και τον Σλοβένο πρωθυπουργό είχε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής στο περιθώριο του Στρατηγικού Φόρουμ στο Μπλεντ.

Το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου ήταν από τα θέματα που συζήτησε ο Ζοζέπ Μπορέλ με τον Μπορούτ Παχόρ και τον Γιάνες Γιάνσα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.

Επίσης, συζήτησαν για τη Λευκορωσία, τις σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία και τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ σημείωσε ότι “ανυπομονώ για συνεχή συνεργασία, επίσης και κατά την προεδρία του Συμβουλίου από τη Σλοβενία το 2021”. Η Σλοβενία αναλαμβάνει την προεδρία από την 1η Ιουλίου 2021 μέχρι και το τέλος του έτους.

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google