Τι συζήτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Τι συζήτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί

 

Η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων και ο περιορισμός του αριθμού των υπηρετούντων στο Δημόσιο ήταν τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν κατά την χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης εστίασαν περισσότερο, σύμφωνα με τον Real Fm, στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, παρουσία και του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη ο οποίος τους ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm το σχέδιο που παρουσίασε ο κ. Μανιτάκης αναφορικά με την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων είναι πιο δομημένο και τα οργανογράμματα είναι πιο συγκεκριμένα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι ακατάλληλοι θα αποχωρήσουν» ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης επέμεινε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις.

Σύμφωνα με τον Real Fm, οι κυβερνητικοί εταίροι συμφώνησαν να μην γίνουν οριζόντιες απολύσεις αλλά να φύγουν οι επίορκοι και όσοι κρίνονται ακατάλληλοι.

Αναφορικά με το μεγάλο «αγκάθι» ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους, το χαράτσι της ΔΕΗ, οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης εξέφρασαν την διαφωνία τους για τη συνέχιση της είσπραξης μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης ενός τέτοιου μέτρου.

 

Διαβάστε επίσης:

Εμπλοκή με το «χαράτσι» 

ΒΙΝΤΕΟ-Κεδίκογλου:Η Ελλάδα στηρίζει την Κύπρο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ